Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

„Суба соба“ од данас до 26. новембра у Мензи Дистрикта

Интерактивна инсталација „Суба соба“ ће бити постављена од 20. до 26. новембра и биће доступна од 10 до 22 часа, у Дистрикту, у објекту Менза, као део програмског лука Друга? Европа.
Фото: Зоран Веселиновић
Изложба „Суба соба” биће отворена 20. новембра у 17 часова.

Структура ове интерактивне инсталације базирана је на представљању живота и рада пионира електронске музике на простору бивше Југославије, Митра Суботића Субе, на основу артефаката, докумената, архива, аудио и видео материјала.

Публика ће имати прилику да присуствује аудио и видео презентацији Субиних радова насталих до одласка у Бразил 1990. године, али и да види артефакте везане за његов живот и рад. Уз то, биће одржана и промоција компакт диска „Суба: Нови Сад“ на ком ће се наћи Субина музика различитих жанрова по избору његовог пријатеља и стрип цртача Зорана Јањетова Јање, као и промоција књиге аутора Лазара Џамића.

„Суба соба“ је део пројекта „Суба: Нови Сад“ у оквиру којег се одржава и звучна инсталација „The Dreambird“.

Култна композиција „The Dreambird“ је звучна инсталација која је у различитим видовима постављана широм света, а први пут у Новом Саду 1987. године. Први запис ове композиције сачуван је и објављен у Бразилу. Нови интегрални запис на дуплом винилу, издат у Бразилу, биће премијерно представљен посетиоцима „Суба собе”.

Интерактивна инсталација различитих формата „Суба соба”, ће представити различите програмске садржаје и начине њихове перцепције, где ће уз изложбу, бити престављени говорни програми, премијере нових издања, пројекције видео радова и у највећој мери Субина музика и заједничко музицирање његових пријатеља, сарадника и поштовалаца.

Аудио и визуелни материјали у оквиру изложбе биће инсталирани на начин да омогућава публици бирање садржаја.

Кустоскиња изложбе је Босиљка Зиројевић.

Изложбени простор, отворен свих седам дана од 10 до 22 часа, оквир је за различите тематски одређене програмске садржаје. Више детаља о распореду погледајте на овом линку.

Brazilska pevačica „CéU“ večeras u Gradskoj koncertnoj dvorani

Преузмите андроид апликацију.