Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ствари за бебе које вам заиста нису потребне

Да ли очекујете бебу и имате листу „основних ствари“ за које мислите да треба да купите?
Фото: Pixabay/anncapictures

Прочитајте овај текст пре него што кренете у куповину, могуће је да ћете се добро снаћи и без ових десет ствари.

Ципеле и чизме

Ваша беба не може да се креће, а камоли да хода, тако да су чизме прилично бескорисне. Одаћемо вам тајну, те мале ципелице тешко да се могу ставити на ноге бебе. Ако сте забринути да ће вам се беба прехладити, набавите јој дебље чарапице.

Заштита за креветац

Да, они су слатки и теоретски су добра идеја. Ко би желео да своју бебу привије уз хладне, тврде зидове креветића? Али штитник за јастук се показао као претња гушења, толико да је чак забрањен у једној држави у Америци.

Одећа у величини „New born“

Лако нас је фасцинирати ситном одећом за бебе, али ови мали комади одеће су удобни само за бебе до 3,5 кг. С обзиром да просечно новорођенче већ на дан рођења има око 3 кг, сасвим је могуће да ће ваша беба прерасти ову одећу и пре него што се роди. Зато се држите одеће величине 0-3 месеца, која одговара тежим бебама.

Пелене за новорођенчад

Иако куповина пелена у великим паковањима доноси уштеду, то није случај са пеленама за новорођенчад. Могу се закачити за бебе до 4,5 кг и имајте то на уму приликом куповине. Ако ваш лекар предвиђа велику бебу, куповина паковања од 240 пелена за новорођенче можда није најбоља идеја.

Сто за пресвлачење

Неке мајке се куну у њих, али ако немате простора или новца за њих, сто за превијање је још једна ствар око које можете да се решите. Одлична ствар код беба је то што нисте везани за једну собу када је у питању пресвлачење. Узмите неколико простирки за превијање и можете пресвући своју бебу било где – на кревету, каучу, чак и на поду.

Дечија ћебад

Да, истина је: не морате да купујете ћебад за бебе. Комшије, рођаци, пријатељи и колеге ће се бавити овом категоријом уместо вас, обасипајући вас удобним ћебадима за ваше дете. Осим ако заиста не желите одређену корице, немојте их куповати. Верујте нам, ионако ћете их добити много.

Колевке

Ова сићушна гнезда су удобна, али за кратко време ваша беба ће бити превелика за њих. С обзиром на њихову цену, ово је једна ставка на листи коју можете слободно да прескочите. Ако и даље оклевате, размислите: већ после три месеца мораћете да нађете место за одлагање ове гломазне ствари, а нико вам не гарантује да ће ваша беба чак и спавати у њој.

Много свега

Бебе су избирљива створења и чини се да нема две бебе – чак ни међу браћом и сестрама – које деле иста интересовања када су у питању флашице и цуцле. Осетљивост на креме од пелена, лосионе, сапуне или крему за брадавице засметаће им у тренутку када купите веће количине тог производа. А пелене које су одличне за ваше пријатеље бебе могу бити ужасне за вашу. Зато будите спремни на покушаје и грешке о томе шта ваша беба воли и за шта ради, и не правите залихе производа за бебе док не испробате нешто куповином узорка.

Sedam pitanja koja možete postaviti svojoj deci pre spavanja

Преузмите андроид апликацију.