Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Студентима УНС-а представљене могућности обављања стручне праксе у „Toyo Tire Serbia“

У Ректорату Универзитета у Новом Саду одржана је презентација компаније ToyoTireSerbia, у оквиру које су студентима представљене могућности за обављање једногодишње стручне праксе у овој јапанској компанији чији се производни комплекс фабрике налази у Инђији.
Toyo
Фото: Градске инфо

У име руководства Универзитета у Новом Саду, презентацији су присуствовали ректор Универзитета проф. др Дејан Мадић и проректор за међународну сарадњу проф. др Сабина Халупка Решетар.

Поздрављајући присутне у уводном делу догађаја, ректор Мадић је истакао неопходност да наука и образовање пронађу своју примену у пракси, у циљу интегрисања кључних резултата и постигнућа у свакодневни живот, а посебно у привреди, како би дали свој допринос развоју друштва и унапређењу друштвеног благостања.

„Сарадња са Toyo Tire Serbia доноси нове могућности, не само због тога што нуди програме радне праксе за наше студенте и могућности за сарадњу са нашим истраживачима, већ и због тога што поставља Универзитет у Новом Саду на међународну мапу сарадње са привредом“, рекао је ректор Мадић.

Он је додао да је реч о компанији која је добро и стабилно позиционирана у међународној арени бизниса и индустрије, те члановима академске заједнице Универзитета у Новом Саду нуди могућност стицања новог знања, као и да постану активни чиниоци иновационих процеса у индустрији.

„Уверен сам да наш Универзитет има у својим редовима талентоване, креативне, мотивисане и образоване особе који поседују ове незаменљиве особине за постизање успеха у било којој професији“, закључио је ректор.

Представљање компаније отворено је презентацијом коју је одржао Кеничиро Такасаго, заменик генералног директора.

Фото: PrtSc/Универзитет у Новом Саду
Током презентације, студенти су имали прилику да сазнају више информација о компанији, њеном раду, одељењима и могућностима за стручну праксу и сарадњу са студентима и професорима.

Присутнима су посебно представљени сектори континуираног унапређења / индустријског инжењеринга, набавке и логистике, инжењеринга, контроле квалитета, управљања пројектима изградње, технологије, финансија, као и безбедности, здравља на раду и заштите животне средине, у оквиру које су отворене позиције за реализацију студентске стручне праксе.

Компанија Toyo Tire Serbia  основана је у октобру 2019. године и то је први европски погон ове корпорације и нова производна база која преузима кључну улогу у снабдевању тржишта широм света.

Нови погон налази се у Североисточној зони у Инђији, а из најсавременијег комплекса, који се простире на 64 хектара, годишње ће излазити око пет милиона пнеуматика.

Универзитет у Новом Саду потписао је са овом компанијом Меморандум о пословној сарадњи крајем августа 2022. године.

Овим документом предвиђене су и могућности сарадње у области иновација, као и стипендирање студената.

Кроз ову сарадњу, компанија је у могућности да студентима понуди тренинге, менторство и обуке од стране професионалних инжењера са неколико година искуства у аутоиндустрији, алате и технике Индустријског инжењерства, стручну праксу, као и могућност запошљавања након стручне праксе у високо-технолошком окружењу са аутоматизованим процесима.

Knjige koje bi svaki student trebalo da pročita

Преузмите андроид апликацију.