Студентски центар Нови Сад продужио је сарадњу са стонотениским клубом „Спин“, који окупља врхунске такмичаре са инвалидитетом, чија чланица је и славна српска стонотенисерска репрезентативка, параолимпијска шампионка Борислава Перић – Ранковић. Кухиња студентског центра „Нови Сад“ наставиће да свакодневно испоручује оброке успешним спортистима из клуба „Спин“, како би несметано могли да се посвете тренинзима и освајањима нових медаља.
Договор о продужењу сарадње постигнут је током данашњег ручка у студентској мензи, ком су присуствовали директор Студентског центра „Нови Сад“ Зоран Мартиновић, и представници СТК „Спин“ Борислава Перић – Ранковић, Нада Матић, Сања Богуновић, Кристина Аранчић, Немања Ћурић, Марина Минић и тренер Златко Кеслер.
Спортски шампиони задовољни сарадњом, студентска менза наставља да храном снабдева Стонотениски клуб особа с инвалидитетом „Спин“
Борислава Перић Ранковић освајач бројних медаља на најпрестижнијим спортским такмичењима истакла је да је исхрана врло значајан аспект тренажног процеса и да је сарадња веома важна за чланове клуба.
„Спортистима је потребна разонврсна храна, а сарадња са Студентским центром „Нови Сад“ и подршка коју добијамо кроз обезбеђене оброке омогућава нам да се у потпуности фокусирамо на тренинге и припреме за нова такмичења. Захваљујући овој подршци, лакше је превазилазити изазове и наставити да доносимо медаље нашој земљи. Драго нам је што је Студентски центар препознао значај нашег рада и што заједно градимо темеље за нове успехе“, рекла је Перић Ранковић.
Директор СЦНС „Нови Сад“ Зоран Мартиновић истакао је да су кухиња и ресторан студентске мензе посвећени обезбеђивању разноврсне и квалитетне исхране студентима Новосадског универзитета, али да с посебним задовољстом остварују сарадњу са успешним спортистима који својим резултатима промовишу праве вредности.
„Продужење сарадње са Стонотениским клубом „Спин“ је врло значајно за нашу установу. Наши врхунски спортисти заслужују најбоље услове, а ми смо поносни што можемо да допринесемо њиховим успесима и што наши оброци постају део њиховог шампионског пута“, рекао је Мартиновић.
На менију студентске мензе свакодневно се за сва три оброка налази велики списак јела и намирница, међу којима су више врста пица и сендвича, јаја, гибаница, више врста пецива, више врста сирева, шункарица, пите, слане палачинке, бечка шницла, крменадла, печење, ћуреће бело месо, свињски гулаш, шаран, пастрмка, филета ослића, пилећи батак са карабатаком, ћевапи, ражњићи и многа друга јела, као и више врста супа и салата.
За припрему хране годишње се утроши око 131 тоне различитог меса и рибе, око 300 тона поврћа и 40 тона воћа.
Преузмите андроид апликацију.