Студенти гастрономије основних и докторских студија са Катедре за гастрономију са Природно-математичког факултета у Новом Саду, остварили су велики успех на међународном гастрономском такмичењу International Culinary Competition of Southern Europe.
Такмичење International Culinary Competition of Southern Europe је одржано у периоду од 17. до 20. фебруара 2023. године у Солуну.
Међународно такмичење је одржано 12. пут, а ове године у оквиру изложбе Detrop & Oenos. Последње такмичење је одржано 2019. године, а 2021. године такмичење није организавано због корона вируса.
Такмичење је одржано под покровитељством Светске кулинарске асоцијације (WACS) и националног удружења кувара из Грчке.
После два месеца интезивног тренирања са својим професорима-менторима Гораном Радивојевићем, др Мајом Бањац и др Бојаном Калењук Пиварски, ови млади гастрономи у јуниорским и сениорским категоријама освојили су:
- Златну медаљу у категорији ресторански десерт, Милана Чугаљ;
- Сребрну медељу у категорији ресторанкси десерт, Велибор Ивановић;
- Сребрну медаљу у категорији јело од перади, Стефан Шмуговић;
- Бронзану медаљу у категорији јело од перади, Милица Петрушић;
- Бронзану медаљу у категорији јело од перади, Милана Чугаљ;
- Бронзану медаљу у категорији јело од тестенине, Милица Петрушић.
International Culinary Competition of Southern Europe представља јединствену прилика за унапређење конкурентности, а истовремено нуди едукативну и креативну платформу за куваре из целог света.
У међувремену, то је место сусрета кулинарских професионалаца и прилика за посебно искуство дегустације.
Pitali smo studente: Zašto ste upisali Prirodno-matematički fakultet? (VIDEO)
Преузмите андроид апликацију.