Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Стручњаци саветују: Ево где не би ваљало да вам стоји ТВ у дневној соби

Важно је знати гда би га ваљало позиционирати.
Фото: Pexels/Max Vakhtbovych

Оно што је некад људима било огњиште, то им је данас телевизор.

Он је многима главни комад намештаја у дневној соби и суверено господари простором у којем већина људи проводи највише времена. Има и оних који прво поставе ТВ, па у односу на њега слажу намештај.

Но, према речима дизајнера ентеријера, то је једна од основних и главних грешака коју људи праве, а да је нису ни свесни.

Позиционирање телевизора је кључно када је реч о самом утиску ентеријера, а готово нико не може да замисли дневни боравак без њега. Како не бисте беспотребно уништили изглед свог дома, обратите пажњу на најчешће грешке које се праве:

Телевизор у центру просторије

Иако данас постоје многобројни модели телевизора који одушевљавају својим изгледом и дизајном, не би требало да га стављате у први план.

То се нарочито односи на моделе црне боје и према речима стручњака, не треба да заузимају средишњи део дневног боравка.

Уместо да уређење простора планирате према месту телевизора, урадите супротно. Почните од постављања намештаја попут гарнитуре, сточића и полица, а потом се бавите постављањем телевизора.

Прениско или превисоко

Уколико телевизор поставите превисоко, кварите естетику свог дома и знатно нарушавате изглед просторије. Осим тога, гледање у телевизор може бити прилично незгодно и неприродно уколико вам је положај главе сатима окренут нагоре. Уколико је телевизор намештен прениско, осетићете болове у врату и раменом делу.

Најбоља опција је да телевизор поставите у висини очију – док седите.

Posle pranja veš je grub i teško se pegla? Evo u čemu grešite

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке