Почетна > Нови Сад > Новосадске приче

Нови Сад Новосадске приче

Странци хрле у Нови Сад по нови осмех и фигуру – Медицински туризам цвета

Људи из земље и иностранства све чешће долазе у Нови Сад, не само ради туризма, већ и због врхунских стоматолошких и естетских услуга које пружају новосадски доктори.
Foto: Pixabay/marionbrun

Нови Сад нуди врхунске стоматологе и естетске хирурге, једнако образоване као и њихове колеге у развијеним западним земљама, али по ценама које су далеко приступачније.

Ова комбинација квалитета и економске исплативости привлачи људе не само из околине већ и издалека, из различитих крајева света.

Када упоредимо цене денталних и естетских услуга у земљама из којих често долазе пацијенти, попут Западне Европе, Америке, Аустралије и Канаде, разлика је очигледна.


ДЕНТАЛНЕ УСЛУГЕ

Цене ових услуга у Србији и Новом Саду су често два пута ниже у односу на прве комшије, Мађарску и Хрватску, који су иначе такође популарне дестинације за дентални туризам.

Уградња зубних имплантата – Ово је један од најчешћих захвата због којих људи долазе. Иако тачна цена зависи од врсте материјала која се користи и ординације у којој се интервенција обавља уштеда износи између 40% и 70%.

Оквирна цена овог захвата у Србији се креће од 600 евра, док су почетне цене у Немачкој 1700 евра, у Аустрији 1800 евра, у Великој Британији 2180 евра, у САД и Канади 1300 евра итд…

Крунице и мостови – Уградња круница и мостова код нас кошта око 200 евра, док у горе набројаним земљама те цене крећу од 600 евра па навише, а у Великој Британији ова интервенција износи чак 1400 евра.

Остале озбиљније трансформације зуба – код нас се цене крећу између 4000 и 5000 евра, док се у иностранству за исте мора издвојити минимално 15.000 евра.

Неке од ординација која важе за популарне у Новом Саду су Стоматолошка поликлиника и специјалистичка ординација Естетика дент, Дентал центар Амиџић, ”ConfiDental” и многе друге…

Фото: Unsplash/Ozkan Guner

ЕСТЕТСКЕ УСЛУГЕ

Значајна уштеда је посебно привлачна за пацијенте из иностранства који су заинтересовани за широк спектар естетских хируршких интервенција.

На пример, хируршке услуге као што су естетске операције носа, капака, груди, липосукције и ”facelifting“, које би у њиховим земљама биле изузетно скупе, постају приступачне у Новом Саду.

Иако нема тачних статистичких података о броју људи који долазе у Србију на естетске операције, цене се значајно разликују између различитих клиника.

На пример, цене за естетске третмане попут увећања усана хијалуронским филерима варирају од 200 евра по милилитру до 270 евра за полутрајни филер.

Ботокс третмани за уклањање бора са чела и око очију се крећу око 300 евра. За подмлађивање и уклањање бора хијалуронским филером, цене су од 235 евра по милилитру. Уклањање младежа, тетоважа и ожиљака кошта од 180 евра па навише. Корекција положаја ушију варира од 550 до 750 евра.

Хируршки захвати, као што су затезање коже врата или фејслифтинг, имају цене које почињу од 2.000 евра, а увећање или смањење груди кошта од 2.350 до 2.500 евра.

Липосукција стомака варира од 1.500 до 3.000 евра, липосукција бутина може ићи до 4.000 евра, док повећање пениса кошта између 2.500 и 4.000 евра.

У поређењу са другим земљама, цена за једну ботокс апликацију у Србији износи око 250 евра, док је у Аустрији, на пример, 450 евра. Операција носа у Немачкој се креће око 15.000 евра, док код најбољег лекара у Србији може бити око 5.000 евра.

Оваквим врстама интервенцијама у Новом Саду можете се подврнути у поликлиникама ”Consilium“, „Clinic Olym“, „Brana Estetic“ и многим другим…

Фото: Pexels/Anna Shvets

Дашак луксуза, квалитетна услуга, и приступачне цене не само да привлаче пацијенте већ и доприносе економији града.

Посетиоци из иностранства, осим што се подвргну стоматолошкој и естетској трансформацији, истражују град, обилазе туристичке атракције, локалне ресторане и радње, те пуне градску касу.

Prethodnik „S“ klase na novosadskim ulicama – Mercedes star skoro 60 godina registrovan je i spreman za novog vlasnika (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.