Почетна > Спорт > Остали спортови
Нови Сад Остали спортови

Стонотенисерке Новог Сада у Д групи Лиге шампиона

Стонотенисерке Новог Сада играће у Д групи Лиге шампиона, одређено је жребом у Луксембургу, седишту Европске стонотениске федерације.
Фото: Pixabay/RGY23

Српски шампион сврстан је међу носиоце прве фазе тог елитног европског клупског такмичења чиме је уједно стекао право на домаћинство утакмица које ће бити одигране 6. и 7. септембра у Новом Саду.

У групи Д још су и вицешампион Аустрије и дугогодишњи учесник Лиге шампиона, екипа Вилаха, као и шпански Реус из Тарагоне кога је управо Нови Сад елиминисао у четвртфиналу Купа Европе прошле сезоне.

„Увек кажем да нам борбеност нико не може ускратити. Опет ћете видети један фанатизам код наших девојака, фанатизам у приступу, у жељи и у хтењу. Неће бити лако јер је Реус знатно јачи него лане. Шпанкиње су појачане са Брит Ерланд која је две године уназад предводила Берлин до европске титуле. За Вилах игра некадашња капитенка Новог Сада Анажофиа Фењвеши, као и наша репрезентативка Драгана Вигњевић, а ту је и искусна Хрватица и сјајан дефанзивац Ивана Малобабић. Биће врло занимљиви мечеви посебно кад знамо да само први иде у други круг“, изјавио је тренер Слободан Стојанов који је истакао да ће Нови Сад и даље бити једини састав у Европи искључиво са домаћим играчицама.

„Нажалост, Кинескиња Лам може да игра за нас тек од октобра јер има обавезе према репрезентацији Хонг Конга пре тога. Свакако јачи ћемо бити за Анамариу Ердељи, нашу интернационалку из Португала, која је прошле сезоне одиграла тек један европски меч, а сада ће бити део сталног ростера. Ту су и капитенка Тијана Јокић, затим Анета Максути, доказана као једна од најбољих клупских играчица Европе, уз младу Реку Безег иза које је дебитантска сезона у Европи и јуниорку Сару Радак која ће као и њене претходнице постепено осетити специфични европски амбијент“.

Председник клуба Дан Фрациле најавио је спектакл у малој дворани СПЕНС-а.

„Увек су трибине биле пуне на нашим европским мечевима. Љубитељи стоног тениса прате Нови Сад од самог почетка, некако су срасли са њим. Допринели су резултатима јер нам је домаћи терен увек био огромна предност. Очекујемо више од 1.000 гледалаца у малој дворани пошто је стонотениска сала постала скучена да прими све заинтересоване. Захвалност Граду који стоји иза овог европског пројекта и нашим спонзорима без којих не би било могуће да све финансијски издржимо пошто верујемо да ће бити још једна веома дуга европска сезона“, истакао је Фрациле, председник СТК Нови Сад, актуелног двоструког узастопног полуфиналисте Купа Европе и учесника Лиге шампиона.

Koja mesta u okolini Novog Sada su najpogodnija za „miran život“? (treći deo)

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке