У прокупачком крају почела је берба вишања, воћари задовољни

У прокупачком крају почела је берба вишања, које су ове године, према речима пољопривредника добро родиле и изузетно су доброг квалитета, наводи се на сајту града.
Овогодишњи род карактерисаће и солидна откупна цена која је сада, на почетку бербе, 45 динара по килограму за прву најквалитетнију вишњу и 30 динара за род друге класе.
Стручњак за воћарство, Милан Тошковић, рекао је да је то боља цена од прошлогодишње, али и да ће због пролећног мраза на неким парцелама, род вишања бити умањен од 20 до 30 одсто.
Тошковић каже да ће најављене високе температуре учинити да плод вишње брзо сазри и почне да опада.
– Због тога је препоручљиво да се берба обави што пре – истиче Тошковић.