Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Стиже први септембар, ђаци да ли сте спремни?

Стиже септембар и још једна школска година када ће улице и градски аутобуси да врве од школских ранчева, ђачких осмеха и граје.
Фото: Градске инфо

Полазак у школу након било ког распуста, а нарочито после летњег, није лак, потребно је време како би се ђак вратио у дисциплинован начин живота када су домаћи и све школске обавезе приоритет и број један, наравно уз незаобилазну игру.

Није остало још много времена до поласка у школу, а већ сад се осећа узбуђење међу децом. Сви једва чекају да виде другаре из разреда, а међу њима има и оних који већ знају какве их „муке“ чекају.

Биће и нових полазника, оних најслађих, ђака првака, који ће храбро закорачити у свет образовања.
Фото: Pixabay/klimkin

Иако родитељима делују нежно и крхко без неколико млечних зуба, њихови најслађи осмеси говоре како једва чекају да их учитељица прозове и распореди на место поред најбољег другара из школске клупе.

Чини се како је тај период у години стреснији за родитеље него за школарце, када се питају и стрепе, да ли је дете спремно за нови почетак и да ли ће се уклопити у такво окружење? Ништа не брините!

Нова школска година је страшна онолико колико је ми одрасли представимо страшном. За ђаке прваке она је само непозната, али никако страшна баба-Рога.
Фото: Градске инфо

Школа није баук, већ место где се пише, чита, рачуна, дружи, заљубљује, али пре свега мора да се учи. Наравно да то некада уме да „смара“, али ако учење поставите у тај оквир тако ће и бити, врло мучно и тешко, као нека робија.

Старији ћаци, ако вам је стало до доброг просека и високог успеха, за почетак добро се организујте, водите рачуна о својим школским обавезама и не одлажите их за сутрадан.

Већ сада полако формирајте јасан циљ коме ћете у наредних годину дана да тежите као и свест да ћете без обзира на околности, давати свој максимум када је у питању остварење тог циља, јер и сами знате да одличан успех отвара многа врата, могућности и знања.
Фото: Pexels/Pixabay

Улагањем у знање и образовање улажете у своју унутрашњу лепоту, а она ће кад-тад да се одрази и на спољашњи израз.

Не оптерећујте се површним и пролазним стварима.

Будите самоуверени, одважни, храбри, разиграни, гладни знања, али и самостални, а то значи одговорни за своје поступке током целе године. Не заборавите да је школа веома згодна да лечи лењост и самоћу.
Фото: Pexels/Katerina Holmes

Novi Sad – grad knjige: Kako se razvila književnost u srpskoj Atini?

Преузмите андроид апликацију.