Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Штити тело од бактерија и вируса. Најздравија јесења намирница

Јесења храна богата хранљивим материјама за јачање имунитета, као што су цинк, витамин Ц, витамин А и витамини Б, укључују лиснато поврће (као што су зеље и кељ), паприке и броколи, карфиол, купус и шаргарепа.
Фото: Pexels/Nataliya Vaitkevich

Промена годишњег доба, тачније јесен, може да доведе и до симптома сезонског афективног поремећаја, уобичајеног стања расположења које се јавља када се годишња доба мењају, што доводи до депресије и анксиозности, између осталих непријатних емоција.

Један од начина да се изборимо са променом времена је да утичемо на наше навике у исхрани како бисмо применили „сезонску храну“ која може да подржи наше здравље.

Према др Тревору Кејтсу бундева је идеална храна коју треба да укључимо у јесењу исхрану. Поред тога што су лако доступне у ово доба године, оне су и изузетно здраве.

„И семенке бундеве су одличне за конзумирање у јесен јер су богате бета каротеном и добар су извор цинка. Тикве такође промовишу здраву кожу због високог садржаја антиоксиданата“, истиче доктор.

Зашто је храна за јачање имунитета неопходна за јесењу исхрану?

Др Тревор предлаже да променимо наше навике у исхрани на основу промене које долазе са временом. Да бисмо заштитили наше тело од бактерија, вируса и других инвазивних клица које могу да уђу у наше тело, можемо да покушамо да преузмемо контролу над исхраном како бисмо организму дали храну богату хранљивим материјама.

Najveća pomoć bubrezima i organima za varenje, a pomaže i kod zarastanja rana

Преузмите андроид апликацију.