Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Стилски савети за креирање идеалног изгледа за кишни дан

Прелазни период је оно доба године када се често поставља питање „Шта сад да обучем?“. Поред промена температуре, ту је и киша, а онда се појављују додатна питања – „Које су праве ципеле и који капут ће вас заштитити од кише, коју одећу да одаберете, а да не изгледате досадно?“ Сва ова питања заокупљају мисли сваке жене чим почну да се смењују сунчани и кишни дани.
Фото: Unsplash/Isi Parente

Међутим, можете да се облачите практично без компромиса у погледу свог стила, а довољно је да само пратите корисне савете у наставку.

Ципеле

За елегантан и пре свега практичан изглед по кишном дану, велику пажњу треба обратити на избор ципела. Оставите своје високе потпетице у ормару неко време и изаберите пар ципела које нуде стабилност. Патике, мокасине и полу-чизме су свакако неке од веома добрих опција. Тако ћете удобно ходати по киши без страха да ћете се оклизнути, а истовремено нећете угрозити свој стил.

Капут

Непосредно пре него што изађете из куће да започнете свој – кишни дан – Женски магазин предлаже да проверите температуру, јер ће вас то водити у одабиру капута. Водоотпорне јакне су дефинитивно најбољи предлог који вам можемо дати.

Посебно ове године, у колекцијама брендова наћи ћете довољно модела да изаберете онај који вам одговара. Тренч мантили су једнако практични, јер је то један од разлога зашто су настали. Алтернативно, бомбер јакна или тексас јакна могу бити згодне, посебно ако носите слојеве да бисте се заштитили од температурних промена.

Обавезни комади

Једнако важан је и избор одеће коју ћете носити за кишни дан. Главно, а можда и једино правило је да избегавате макси моделе, како не бисте испрљали одећу од кише. Комбинезони, сукње и хаљине миди дужине, фармерке и панталоне од тканине су неки од предлога.

Mali saveti za pisanje putopisa

Преузмите андроид апликацију.