Почетна > Србија
Србија

Стигао први талас путника из Западне Европе – има ли гужве на граничним прелазима

Традиционално почетак јула донео је први велики талас путника из Западне Европе који су на путу ка летњим туристичким дестинацијама. На једном од најфреквентнијих граничних прелаза за транзитне туристе – Хоргошу током ноћи је прошло 8.000 путника. Слободан Томовић, координатор за спровођење царинских процедура, каже да су се припремили за сезону да чекање на граници буде што краће.
Фото: Танјуг/Синиша Куленовић

 

Веома интензивна ноћ на Хоргошу, за 12 сати границу је прешло око 8.000 путника у 2.000 путничких возила. Велики прилив возила је из Западне Европе, око 80 процената су транзитни туристи.

Реч је о пре свега о грађанима Турске, Бугарске, Северне Македоније који иду ка својим домовинама, али и наши радници који су на привременом раду у иностранству стижу у Србију.

На Хоргошу се тренутно чека до пола сата и свих шест трака је отворено, а појачан је број и полицијских и царинских службеника.

Што се тиче Мађарске ту је, како јавља извештач РТС-а, нешто дуже задржавање и тренутно се на излазу на прелазу Реске чека око сат времена и то време ће се повећавати током дана и викенда.

Наредних десет недеља требало би очекивати интензиван прилив возила, у јулу према јужним дестинацијама, а од августа и у супротном правцу.