Почетна > Србија
Србија

Стефан Миленковић прва звезда Класик феста у Панчеву

Класик фест, међународни фестивал класичне камерне музике, одржаће се од 9. до 12. јуна на неколико локација у Панчеву, у организацији Културног центра Панчева, а прва звезда фестивала је виолиниста Стефан Миленковић.
стефан
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Свечано отварање фестивала биће одржано 9. јуна у 20ч у Римокатоличкој цркви Св. Карла Боромејског у Панчеву. Када ће бити изведен програм „Ох, ла ла“, у интерпретацији састава који чине Тања Сонц – виолина, Милена Липовшек – флаута, Михаил Зуравлев – обоа, Огњен Поповић – кларинет, Боштјан Липовшек – хорна, и Уки Оваскаинен – клавир.

На репертоару ће бити дела Сен-Санса, Пуленка и Онслова.

За 10. јун на истој локацији, заказан је програм „Секстети“ са делима Бетовена и Чајковског. Који ће извести трио Тања Сонц – виолина, Боштјан Липовшек – хорна и Махир Калмик – хорна.

Наредног дана, 11. јуна у Евангеличкој цркви А.В. у Панчеву наступиће састав Мина Глигорић, Катарина Јовановић – сопрани; Небојша Бабић – бас; Микхаил Зуравлев, Бојан Пешић – обое, и Огњен Поповић, Жоао Валинхо – кларинети.

Последњег дана фестивала, 12. јуна, публика ће у Дворани Културног центра Панчева моћи да ужива у интерпретацији чувеног дела „Цармина Бурана“ Карла Орфа. У извођењу Стефана Миленковића и састава Цамерата Ацадемица Нови Сад.

Класик Фест је настао из потребе за истицањем важности камерног извођења музике и с циљем пропагирања камерне музике на овим просторима.

U Sremskim Karlovcima počeo „Festival kuglofa“

 

Преузмите андроид апликацију.