Није свеједно да ли прво перете тањире или чаше.
Ово је посао који нема краја јер сигурно се и вама чини да су се судови нагомилали тек што сте их опрали. Многима је ово најомраженији посао, поготово ако немате машину за прање посуђа.
Зато ће вам овај савет бити од користи, поготово када погледате пуну судоперу после недељног ручка.
За почетак купите квалитетне рукавице јер током прања суђа, вода би требало да буде што топлија, а важно је да заштитите и нежну кожу руку.
Топла вода је важна због бактерија које могу да опстану на хладнијој температури, па је она један од предуслова да посуђе буде заиста чисто.
Правилан редослед прања нагомиланих судова је следећи: прво оперите шољице, чаше и мање чиније, потом тањире, па прибор, а за крај оставите шерпе, лонце, тигање и друге кабасте посуде.
Уколико бисте кренули прво са прањем већег суђа, направили бисте још већи лом око судопере.
Сем исправног редоследа постоје још неке ствари на које треба обратити пажњу:
Сливник редовно празните од остатака хране, како се прљава вода не би задржавала на суђу.
Сунђер и четке увек нека вам буду чисти јер ћете у супротном само „размазати“ масноћу.
Убаците лоптицу од алуминијумске фолије у машину за судове и приметићете велику разлику.
Преузмите андроид апликацију.