Краставац ће бити укуснији – а потребан је овај састојак за салату.
Да, реч је о краставцу – једноставном, освежавајућем поврћу које може бити још укусније уз само један састојак који већ имате у кухињи.
Када сечете краставац на танке колутове или штангле, само га ставите у чинију и поспите мало соли преко. Оставите га да одстоји око пола сата. Зашто? Со ће извући вишак влаге из краставца, што значи да ваше јело неће бити разводњено када га додате у салату или у неки други оброк.
Ово је посебно корисно ако правите сосове или преливе или неки други састојак, јер превише течности може нарушити укус јела.
Оперите, ољуштите и исеците краставац по жељи. Ставите га у чинију и посолите га тако да сваки комадић буде благо прекривен сољу. Оставите да одстоји око пола сата, а затим га можете додатно оцедити пре сервирања.
Након тога краставац има побољшан укус, који ће вас одушевити!
Преузмите андроид апликацију.