Почетна > Србија
Србија

Стара песма Српкињица једна мала у новом руху поводом Дана српског јединства (ВИДЕО)

Поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра, певачица изворне и народне музике Бранка Зечевић је снимила стару српску родољубиву песму „Српкињица једна мала“, а спот је данас објављен на Јутјубу.
Фото: PrtSc/YouTube/Branka Zečević

„Хтели смо спотом и песмом да традиционално представимо на савремени начин, веродостојан причи и суштини коју ова песма носи“, рекла је Зечевић данас на промоцији у Историјском музеју Србије (ИСМ).

Певачица из Црне Горе изводи песму „Српскињица једна мала“ у новом аранжману Ак студија, а спот редитељке Бојане Крстић је приказује како пева у призорима идиличног планинског и сеоског окружења, уз присуство трубача у српској ношњи и приказ крштења детета у цркви.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је рекао да су хтели као управа да дају свој допринос великом празнику тако што су помогли и финансирали „овај сјајан спот“.

Гујон је истакао да је традициолна, родољубива песма урађена на модеран начин и да су тиме хтели приближити њене вредности млађим нараштајима.

Директорка ИМС Душица Бојић је рекла да је изузетна част што су „установа од које креће обележавање значајног српског датума“, напоменувши да музеј „иначе негује културу певања и има посебан програм ‘Музиком кроз музеј'“.

Proslava Dana srpskog jedinstva prvi put u Nemačkoj i Crnoj Gori

Преузмите андроид апликацију.