Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Станојевић: Ово је тренутак да се ризикује

Тренер Партизана Александар Станојевић најавио је да ће његови играчи бити много „отреситији, агресивнији и са више енергије“ у реваншу против Санта Кларе.
Фото: Бета/Бранислав Божић

У првом мечу на Азорским острвима португалски тим је славио резултатом 2:1.

Станојевић је више пута истицао значај навијача који су „Партизанов 12. играч“.

„Сви добро знамо колико нам значи ова утакмица. Ући ћемо максимално мотивисани, спремни сно 100 одсто да уз помоћ наших навијача направимо превагу, остваримо победу и пласирамо се у Европу“, изјавио је Станојевић на конференцији за медије у Хумској.

Највећа непознаница је хоће ли Саша Здјелар и Данило Пантић моћи да помогну саиграчима.

„Здјелар свим силама покушава да игра, да уђе у утакмицу. У овом тренутку је на тренингу, чекам тај извештај, а поподне ће тренитари са нама. Надам се да ће моћи да игра. Исто тако је и са Пантићем. Дневно су били између осам и десет сати на терапијама. Ово је тренутак да се ризикује и ризиковаћемо у овој утакмици са њима“, поручио је стратег Партизана.

Поновио је речи од пре првог меча да је тешко играти са тимовима из јаких европских лига.

„Сигурно ће бити теже јер имају повољнији резултат. Тешко је играти са екипама из јаких лига, да ли су највеће или ове мање. И прошле сезоне је Рио Аве испао на пенале од Милана, па је касније испао из лиге. Сви су веома слични, јако је такмичење и даје вам тежину. Другачије је њихово такмичење у односу на наше. Са друге стране, ми смо екипа која има искуства у Европи, имамо навијаче и невероватну енергију која нас покреће. Сигурно ћемо играти другачије него у Поргуталији, отреситије и сигурно ће бити другачија утакмица сада“.

Шта је прикочило Партизан у првој утакмици?

„Исто што је прикочило и Спортинг и Бенфику тамо. Они су квалитетни, а ми нисмо били доволљно агресивни, пре свега у одбрани. Лако нам је противник улазио у наших 30 метара, уз сво дужно поштовање. То морамо да променимо“.

Од навијача очекује велики ветар у леђа.

„Играли су и они на великим гостовањима, али ово је специфично. Ми смо емотивна нација, навијачи нас носе на посебан начин, ми то осећамо и сигурно ће им бити другачије него што су до сада виђали“.

Пенали?

„Нисмо још вежбали пенале, не можемо да стигнемо, али хоћемо. Толико смо их вежбали ове године и надам се да ћемо бити спремни. Спремамо се за све“, поручио је Станојевић.

 

Преузмите андроид апликацију.