Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Станковић: Најбоље године сам провео у Интеру

Фудбалери Сампдорије од 20.45 гостују екипи Интера у 12. колу Серије А. Екипу из Ђенове ће се клупе предводити бивши играч Сампдорије, а сада тренер, Дејан Станковић.
Фото: Wikimedia Commons/Steindy

Доскорашњи шеф стручног штаба Црвене звезде је са доста емоција причао о сусрету са Интером чији је дрес носио од 2009. до 2013.

Дејан је на „Ђузепе Меаци“ одиграо 326 утакмица, био је то период када су неро-азури имали много успеха и када су освајали трофеје, највећи у Лиги шампиона са Жозеом Мурињом 2010.

„Прошлост је нешто што не можете и не смете да избришете. Никад је нећу брисати јер су то биле најбоље године мог живота. Десет година успеха“, каже Станковић.

Поручује да је и даље од оних који помно прате шта се збива у редовима вечерашњег противника.

„Ако ме навијачи Интера добро знају, а сигуран сам да ме знају, знају онда да сам лојалан и да ћу то бити у суботу. Бићу веран мојој Сампдорији. Морамо покушати да будемо најбољи, да будемо организовани у сваком тренутку јер Интер пролази кроз добар моменат. Пред нама је веома тежак меч, они имају велико самопоуздање, одлични су и физички и ментално, превазишли су кризни период и имају сјајног тренера у Симонеу Инзагију. Морамо да одговоримо и физички и ментално на тај изазов јер је Интер технички сјајно поткован тим. Једноставно, морамо да будемо савршени“, јасан је Станковић.

Сампдорији је сваки бод важан јер се тренутно налази у незавидној позицији.

Станковићев тим је на 18. месту са свега једном победом и шест бодова.

Ibrahimović: Znam da bih zažalio ako prestanem da igram

Преузмите андроид апликацију.