Почетна > Србија
Србија

Стана Ђембер: Чокански добошари огласиће се 16. пут

Фестивал добошара у Чоки ће, после двогодишње паузе, бити одржани у петак, 7. октобра од 16 часова – потврдила је председница општине Стана Ђембер. Специјални гост ове године је Леxингтон Банд.
Фото: Општина Чока

Добошари су некада давно мештане војвођанских села информисали о значајнијим догађајима, као што су разрез пореза, вакцинација стоке, долазак циркуса и позоришне дружине у село…

Добош се данас чује само једном годишње на Фестивалу добошара у Чоки, живописној банатској варошици.

Мештани овог насеља тврде да је добошар интерактивнији од интернета, може да саопшти информацију, можеш да га питаш, па и да се посвађаш са њим, или, не дај Боже – да се са њим потучеш.

Баш као у стара времена, на чоканском тргу поново ће се огласити добошари, некада први носиоци вести. И ове године организатори манифестације побринуће се да чокански добошари, носиоци и чувари традиције добију на значају.

“Последњи пут када смо одржали манифестацију, она је имала хуманитарни карактер, прикупљали смо средства за лечење малог Вукана. Ове године се Чокански добошари одржавају по 16. пут и позивамо све заинтересоване да се придруже овогодишњем издању манифестације”, изјавила је председница општине Чока Стана Ђембер.
Фото: Општина Чока

Својим духовитим беседама, добошари, ученици основних школа, забављаће Чокане и њихове бројне госте а богат културно-уметнички програм је припремљен, као и избор најбољег добошара, најлепшег штанда и најлепших колача.

Програм:

16.00 – Поворка Добошара

16.00 – Културно – уметнички програм

18.00 – Проглашење победника

19.30 – Предгрупа – Мирко Попов

21.00 – Леxингтон Банд

“Ово је заиста посебан дан, грађани Чоке ће, као и увек, бити добри домаћини свим посетиоцима манифестације “Чокански добошари”, изјавила је председница општине Чока Стана Ђембер.

Više od 1.000 pristajanja kruzera do 1. septembra

Преузмите андроид апликацију.