Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта ваша шоља за кафу може рећи о вашем карактеру? 

Сазнајте чиме сте се водили када сте бирали шољу.

Шоља за кафу делује као велики извор информација. Осим што можете сазнати своју судбину из ње, и спољашњи изглед шоље може рећи нешто о вама.

Карактеристике ваше личности могу бити откривене. Осим што ћете видети чиме сте се то подсвесно водили када сте се од многобројних дезена определили баш за тај који сте купили, можете видети и које су то истакнуте особине које има особа са којом седите.

Фото: Unsplash/Nguyen Bui

Ако имате највећу шољу у кући, тешко се будите и барем сат времена од устајања нисте у стању да проговорите ни реч. Нисте превише темпераментни и ретко подижете глас. Обавезе завршавате на време и врло сте практични. Важно вам је да се повремено осамите и на миру напуните батерије.

Шоља са неким духовитим натписом говори да је све на вама и око вас одабрано тако да изражава ваш укус, ставове и карактер. Ипак, имате смисла за хумор и немате потребу да другима намећете свој стил живота. У ређим случајевима, овакву шољу бирају интровертне особе као начин да избегну комуникацију, али да ипак свету саопште неки свој став.

Јако мала шоља показује да сте ви друштвени и комуникативни и никад не одбијате кафу. Правите друштво сваком ко вас њоме понуди и слатко се исћаскате уз сваку шољицу.

Фото: Unsplash/Nathan Dumlao

Не држи вас место, волите да комбинујете различите активности у току дана. Понекада вам је тешко да се дуго концентришете на један задатак, па све што радите делите на серију мањих обавеза.

Уколико вам је свеједно каква је шоља из које пијете то значи да немате довољно времена да бисте га траћили на за ситнице, попут тога каква је шоља из које пијете кафу.

Вероватно их чак ни не примећујете. Важан вам је сам напитак, а не његова форма. Имате дар за одвајање важног од неважног, сагледавање целине, уопштавање и доношење исправних закључака на основу оскудних података. Особа сте од које пријатељи и породица често траже савет.

Фото: Pexels/Lisa

Обична бела шоља показује да сте ви модерна особа, склона минимализму, али помало затворена. У присније разговоре упуштате се тек после много заједно испијених шоља кафе. О вама је тешко било шта закључити на први поглед. Али, када коначно пустите некога у свој свет, увидеће да сте ви све само нимало обична и једноставна особа.

Порцеланска ретро шоља поручује да сте ви особа која не уме да попије кафу „на брзака“, већ ужива у мирису и укусу сваког гутљаја. Иначе сте несхваћени, јер из ваше маште навире толико идеја које се другима чине као губљење времена. Верујете у старе идеале и романтична сте душа која је рођена у погрешно време.

Da li ste znali ove zanimljivosti o omiljenom napitku?

Преузмите андроид апликацију.