Осим меса, рибе и поврћа, ваш замрзивач воли и читав низ других намирница, а да тога нисте ни свесни.
У замрзивач, између осталог, можете ставити и неке не баш уобичајене ствари. Уз смрзнуту пилетину, сецкано поврће и свежу рибу, на овом залеђеном месту можете пронаћи, између осталог, вино, млеко, па чак и јаја…
Остатак вина може да стоји у замрзивачу до шест месеци, а можете га чувати у калупу за лед и у мањим количинама додати у сосове и варива.
Путера никад доста
Чувајте га у оригиналном паковању или ставите у кесу са патент затварачем и чувајте у замрзивачу шест месеци. Пре употребе оставите путер на собној температури да омекша и користите га по потреби. Исто можете учинити и са домаћим зачињеним путером.
Млеко можда није први избор када је у питању замрзавање, али ако имате специјално млеко на залихама које не можете да набавите у сваком тренутку, ставите га у херметички затворену посуду и чувајте у замрзивачу.
Млеко може да стоји у замрзивачу до три месеца, а након одмрзавања у њему се могу појавити ситне флеке.
Не брините, није се покварио и биће одличан додатак вашим планираним јелима и пићима.
Бадеми, ораси и лешници могу да стоје у замрзивачу до две године, у зависности од врсте и старости воћа при чувању.
Свеже зачинско биље попут босиљка, копра или першуна чувајте у замрзивачу највише шест месеци, већ исецкано.
Можете их користити у било ком тренутку, тако да ће ваша јела увек имати свеже укусе.
Хлеб можете замрзнути три месеца, док ће свежа јаја у замрзивачу трајати до годину дана.
Изломите их, помешајте са мало соли и шећера, па их одложите у пластичне посуде или кесе и ставите на безбедно место.
Преузмите андроид апликацију.