Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта све можемо да научимо током прве године брака? Није све „црно или бело“

Прва година је увек најтежа, било да је у питању факултет, запослење или улазак у брак.
Фото: Pexels/Scott Webb

Колико год да сте у теорији спремни за оно што следи, у пракси се најчешће покаже да је то недовољно. Чак и ако сте са вољном особом били десет година у вези, ствари постају далеко другачије када станете пред матичара. Брак доноси многе промене и важне лекције.

Шта нам доноси прва година брака?

Сви ми другачије комуницирамо

Свако од нас говори неким својим језиком. Не ради се о страним језицима, већ о чињеници да некад једноставно нећете разумети шта вољена особа покушава да вам саопшти, што може довести до стреса с обе стране.

Из овог разлога важно је да научите како да размењујете своје мисли. Ако речи не помажу, покушајте делима. Ставите се у кожу свог супруга и покушајте да схватите његову страну.

Договор по питању финансија је важан

Ако никад до сад са неким нисте делили своје финансије, може вам заиста бити изазовно да пронађете начин да то урадите без нервирања.

Договор око кућног буџета може да буде проблематичан, ако особе у браку не дају предност истим стварима.

Заиста је битно да направите план по питању тога колико новца ћете месечно трошити и на шта конкретно, јер само на тај начин неће долазити до свађа у браку.

Помоћ и савет је важно тражити кад су нам потребни

Људи се обично устручавају да траже помоћ када имају проблема у браку. Ово што их у томе спречава је заправо понос ком дозвољавају да постане важнији од очувања њиховог брака.

Када вам је помоћ потребна, или неки добар савет немојте никад да се устручавате да га затражите било од неког старијег и искуснијег од вас или од стручног лица.

Несугласице су нормалне, важно је да задржимо смиреност

Заиста је битно да задржите смиреност и покажете стрпљење када дође до неких несугласица у браку. Ово је можда и највећа лекција коју је важно да научите током прве године брака.

Како бисте се побринули да останете на добром путу, потрудите се да се према свом супругу понашате онако како бисте желели да се он понаша према вама.

Не морамо да журимо са потомством

Осим ако нисте били трудни када сте одлучили да се венчате, заиста нема потребе да било где журите по питању деце.

Чак и ако силно желите децу, препорука је да своју прву годину брака искористите да упознате једно друго што више можете и навикнете се на заједнички живот.

Што више времена будете имали за себе, то ће вам касније лакше пасти обавезе око бебе и време које ћете морати да проводите одвојено.

Преузмите андроид апликацију.