Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта представља нова опција на Инстаграму?

Уколико сте корисник најпопуларније друштвене мреже Инстаграм, сигурно сте приметили новитет који нас је, морате признати, изненадио и вратио пар година уназад.
Фото: Pixabay/Webster2703

Инстаграм заиста не престаје да изненађује, тако да сада имамо и белешке на овој апликацији, односно Нотес, који подсећа на старе статусе Фејсбука и МСН-а.

Чињеница је да смо сви остали изненађени оног јутра када смо отишли у наше поруке и угледали опцију “Leave a note”, док су тог дана, сви написали исту белешку која је гласила “Шта је ово?”. Да, вероватно је то био и циљ.

Иако многи и даље нису сигурни чему заправо служи овај новитет, “Мета” објашњава да су белешке заправо жеља корисника, односно да корисници ове апликације воле да имају што једноставнији начин комуницирања. Сходно томе, корисници сада имају могућност да путем белешки поделе шта им је на уму, што представља најједноставнији начин да се изразе и повежу са другима.

Шта су заправо белешке?

Белешке (Notes) су кратке текстуалне поруке (60 карактера), које нестају после 24 сата и остају пиноване на врху менија директних порука. По свему судећи, корисници ове друштвене мреже схватили су како се користи овај новитет, јер су путем њега чеситали Нову годину, поделили како се осећају и питали за добар филм.

Новитетима никад краја, барем што се тиче Инстаграма.

Како јављају, тренутно се врши тестирање групних профила. Да ли ово има везе са “трендом” прављења дуплих профила, односно профила намењеним само за блиске пријатеље?

Дакле, тренутно се врши тестирање групних профила, на којима ће више корисника моћи да објављују фотографије и видео-записе са заједничког профила.

Поред тога, тестира се и опција “Candid”, путем које ће корисници моћи заједно да објављују приче које ће бити приказане као да су у оквиру једног налога.

Генерално, циљ друштвених мрежа јесте повезивање људи, иако нам се на тренутак учинило да то бледи, Инстаграм је и овог пута успео да нас изненади и покаже своју сврху.

Da li je Tinder mesto gde možete naći princa na belom konju?

Преузмите андроид апликацију.