Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта нулта крвна група говори о нама?

Нулта крвна група, посебна по томе што је компатабилна са свим осталим крвним групама.
Фото: Pixabay/mattthewafflecat

Добро позната чињеница је да особе са овом крвном групом могу бити даваоци крви свим особама, независно о врсти крвне групе. То је могуће јер нулта крвна група на еритроцитима нема аглутиногене, а у крвној плазми имају оба аглутинина и анти-А и анти-Б.

С друге стране, због те чињенице, особе са нултом крвном групом, крв могу примати искључиво од особа са овом крвном групом.

Особе са крвном групом О имају склоности ка неким болестима, као што су болести штитне жлезде, недостатак јода, а због вишка желудачне киселине имају врло осетљив желудац , па могу имати тенденцију стварања чира.

Нулту крвну групу, односно људе са овом групом краси висок ниво енергије. Имају велике способности да буду вође, јер су фокусирани на циљ.
Фото: Pexels/Christina Morillo

Занимљиво је да Јапанци повезују крвне групе са типом личности, па није неуобичајено да се приликом разговора за посао, постави и питање везано за крвну групу.

Како Јапанци тумаче, особе са овом крвном групом су веома организоване, практичне, посвећене, те да особе са нултом крвном групом поседују јаснију и бољу логику при закључивању.

Иако ове особе поседују мноштво врлина, нађе се и понека мана. Импулсивност, љутња су само неке које се јављају као последица стреса.

Фото: Unsplash/Jeshoots Com

Стрес у комбинацији са нездравим навикама, попут мањка вежбања, слабе исхране, конзумирања кофеина и алкохола, доводи до тога да су ове особе подложније лошим метаболичким процесима, попут гојазности, успореног рада штитњаче, инсулинске резистенције. Зато је јако битна физичка активност, минимум 3-4 пута недељно.

 

Преузмите андроид апликацију.