Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта никако не би требали да наручујете у ресторану

Шта никако не би требало поручити на бранчевима, зашто супа дана није увек најбољи избор, који дан је најгори за посету ресторану – знају велики светски кувари. Они саветују да у ресторане не идете у доба када је највећа гужва, али и да заобиђете објекте у којима нема никога.
Фото: Pexels/Kiro Wang

Један од најпознатијих британских кувара Гордон Ремзи каже да је најгори дан да једете у ресторану онај који већина бира – Дан заљубљених.

Разлог су гужве, па нећете добити квалитет као иначе. А кад наручујете супу дана, питајте шта је јуче била супа дана, да се не испостави да је заправо реч о супи месеца – вицкаст је Ремзи.

Многи кувари се слажу да треба избегавати бранчеве (оброк између доручка и ручка), јер је то начин да се ресторани отарасе остатака хране.

Чувени кувар Ентони Бордејн нам је оставио савет да на бранчевима, који су све популарнији и код нас, никако не једемо јаја бенедикт.

Сос холандезе би требало да се баци сат након прављења што, тврдио је Бордејн, ниједан ресторан не ради. А кад сос стоји, велика је вероватноћа да ће се развити бактерије.

Ипак, сви се слажу да храна у ресторану има бољи укус него она припремљена у кући. Разлог је једноставан.

Ресторани су много боље опремљени него чак и најмодернија кухиња, имају најбоље апарате, тигање, шерпе, о зачинима и намирницама да на говоримо, тако да је логично да многа јела немају исти укус у ресторану и у кућној варијанти. Осим тога, пракса чуда чини, а кувар је вероватно хиљаду пута већ направио то јело.

Nutricionista Ana Ivaškevič savetuje: Kako izgubiti težinu na popularnim mono dijetama

Преузмите андроид апликацију.