Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта не смете никако радити када вам се заледе брисачи на колима?

Многи возачи не обраћају много пажње на зимске услове, па самим тим ни на оно што могу и треба да ураде пре него што седну за волан.
Фото: Pixabay/Dibjo

На пример, ако заборавите да ставите заштитни филм преко стакла претходне ноћи, цело стакло ће бити замрзнуто. Проблем настаје јер се брисачи смрзавају и „лепе“ се за шофершајбну аутомобила.

Постоје ствари које возачи никада не би требало да раде у таквим случајевима. Пре свега, не би требало да возите са залеђеним стаклима јер можете бити кажњени.

Ни стругање леда док мотор ради није од велике помоћи.

Могу се појавити и друге грешке. Комбинација течности за брисаче ветробранског стакла и укључивања брисача може да пружи лек на први поглед.

Међутим, брисачи ветробранског стакла могу се покварити услед наглог покрета. Поред тога, течност брисача је већ замрзнута. Ако се брисачи померају, питање је да ли гума уопште ради на леду. Али шта да радите сада да не бисте изгубили 20 минута ујутру? Постоје два трика која ће вам помоћи. Пре свега, важно је предвечерје.

Возачи наравно могу покрити ветробранско стакло и брисаче. Али ако погледате улице, врло мало људи то чини. С друге стране, на срећу, постоје начини за решавање замрзнутих прозора аутомобила.

Сирће је прави чудотворни лек за смрзнуте шофершајбне. Возачи могу користити мешавину воде и сирћета (однос 3 према 1) као класичан спреј за одмрзавање ујутру или га попрскати на ветробранско стакло претходне ноћи. Мало или нимало леда се формира.

Наравно, возачи могу да користе и класичне одмрзиваче. Важно је да цео ветробран буде слободан и да се тако могу користити брисачи. Иначе, саветујемо да не користите топлу или топлу воду за одлеђивање ветробранских стакала и брисача – у најгорем случају то ће уништити стакло. А онда вам више нису потребни брисачи.

Prestanite da ih radite: Uobičajene navike čišćenja koje daju samo kontraefekat

Преузмите андроид апликацију.