Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Музеј Војводине: Дружење са уметницима, научницима и новинарима

Музеј Војводине је припремио низ занимљивих гостовања који ће се, у форми пратећег програма изложбе Карловачка гимназија као чувар културне баштине, одржавати од краја јуна до краја августа месеца 2021. године.
Фото: Pixabay/HolgersFotografie

У питању су дружења са уметницима, научницима, новинарима и другим бившим ђацима Карловачке гимназије, окупљеним око заједничке теме: школски дани у Сремским Карловцима.

Ауторке изложбе мр Лидија Мустеданагић и Чарна Милинковић ће, кроз разговоре са гостујућим личностима, представити оно што, кроз персонализоване историје, може продубити сазнање хоризонае школовања у овој чувеној образовној установи, и тако допринети једној богатијој историји домаћег образовања, али и културе, уметности, науке.

Драгоцени гости поделиће своје добро друштво са вама, представљајући се на један посебан начин, пише РТВ.

У среду, 30. јуна у 20 сати, планирано је дружење са глумцем Гораном Шушљиком.

Горан Шушљик (Суботица, 19. март 1969) је српски позоришни, телевизијски и филмски глумац, редитељ и продуцент. Завршио је Карловачку гимназију, а глуму је дипломирао на Факултету драмских уметности у Београду.

Стални је члан Југословенског драмског позоришта од 1995. године. Играо је и у Позоришту „Бошко Буха“ Београд чији је члан био, а запажене улоге је остварио и у Народном позоришту, Атељеу 212, Звездара театру.

Стеријина награда за глумачко остварење додељена му је два пута. Први пут 1995. и други 2005. године. Награду „Цар Константин“ је добио за најбољу мушку улогу у филму Хадерсфилд 2007.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.