Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта дан рођења открива о вашем карактеру

Према астрологији и нумерологији, сваки дан у недељи има своје значење и може утицати на карактеристике особе која је рођена тог дана.
Фото: Pexels/Olya Kobruseva
Ког дана у недељи сте ви рођени?
Фото: Pexels/Polina Tankilevitch

Један дан се сматра најсрећнијим периодом за рођење, а сазнајте шта ваш дан рођења открива о вашим каркатерним цртама.

Понедељак

Понедељак се сматра срећним даном, новим почетком и симболично представља да особе које се роде у овај дан имају дуг живот и лако остварују успех. Иако понедељак сматрамо „тешким“ даном, он је заправо иделан за пословне подухвате јер представља свеж старт. Све што започнете у понедељак и не одлажете, може вам донети успех. Владар понедељка је Месец, па се верује да су особе рођене у понедељак енергичне, одважне и прихватају животне промене на лакши начин у односу на остале.

Уторак

Уторак се сматра као дан који доноси мање среће него понедељак. Верује се да људи рођени овог дана морају све да постигну сами и тешко се потруде како би испунили своје циљеве. Марс је палнета која влада уторком – она позива на акцију, али лако може постати и планета конфликта и незадовољства, па се овога дана не препоручују венчања. Деца уторка су вредна, интелигентна и увек дозвољавају да их води ум. Њихова највећа слабост је што нису вешти у исказивању осећања и често потискују емоције у себи.

Среда

Среда је дан којим влада Меркур, планета комуникације, учења, школовања и напредовања. Верује се да особе рођене у среду имају велику шансу да буду здраве и успешне. Ово је добар дан за нове подухвате и путовања, а особа рођена у среду је амбициозна, авантуристичког духа и лако се прилагођава животним околностима.

Четвртак

Овим даном влада Јупитер, планета напретка, експанзије, радости и велике среће. Верује се да су особе рођене у четвртак веселог духа, хедонисти и воле да уживају у животу пуним плућима. Такође, они су добро организовани и перфекционисти у послу којим се баве. Имају врло развијену емпатију, па им није страно да се прикључе хуманитарним активностима.

Петак

Петак се сматра као најсрећнији дан у недељи. Овај дан означава почетак викенда, носи добру енергетску вибрацију, али са њим влада и Венера, планета љубави, лепоте и богатства. Верује се да су особе рођене у петак романтичне природе, изразите лепоте и имају развијен осећај за естетику. То су најчешће сањалице заљубљиве природе, уметничке душе које живе у свом свету. Ипак, кад залутају у релност имају невероватну харизму и заводљиву енергију Венере.

Субота

Суботом влада Сатрун, планета разборитости, учења и напредовања. У астрологији се Сатурн сматра као планета која нас „мучи и учи“, то значи да особе које су рођене у суботу на тежи начин научиће којим путем треба да крене. Ипак, верује се да се на овај дан рађају успешни, храбри људи који пред собом имају јасан циљ. То су најчешће креативни лидери који могу да створе лепшу будућност и свет за све нас.

Недеља

Недеља је сунчев дан (Sunday на енглеском) – дан којим влада Сунце. Особе рођене у недељу су породичне, одане, пријатељски настројене и љубазне. Воле да планирају и врло су вредне. Воле да приређују славља и највише уживају у атмосфери топлог дома. Њихова главна снага је љубав.


Evo šta psihoterapeuti misle o navici čitanja horoskopa

Преузмите андроид апликацију.