Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Српски триатлонац Огњен Стојановић победник трке „11Tri Belgrade 2023“

Српски триалонац Огњен Стојановић победник је трке „11Tri Belgrade 2023“ који је тако одбранио прошлогодишњи трон и потврдио да тренутно нема премца.
Фото: Танјуг/Ивица Веселинов

У фузији пливања, бициклизма и трчања у оквиру Првенства Србије у триатлону за наслов шампиона у полудистанци такмичило се преко 300 такмичара из 19 земаља Европе и света у шест категорија.

Трка је кренула у 7.00 часова и састојала се из три дела: 1.9 км пливања на Ади Циганлији, 90 км вожње бицикла подељене у 4 круга, 21.1 км трчања.

Најбољи српски триатлонци показали су завидне резултате и невероватну издржљивост коју краси овај спорт, због чега их још називају “челични људи”.

Први на циљ стигао је вишеструки српски и 12. пута Балкански шампион, апсолутни рекордер у овом спорту на нашим просторима, Огњен Стојановић са оствареним временом 3:38:45 (пливање 23:27, бицикл 1:58:39, трчање 1:13:20) чиме је одбранио прошлогодишњи трон и још једном потврдио класу. Одмах иза Огњена кроз циљ је прошао Крагујевчанин Страхиња Тракић рекордер Србије у “Ироман” трци који је на Ади у 11Три шампионату 2023. остварио време 3:43:19 (пливање 24:07, бицикл 1:58:06, трчање 1:17:54). Треће место и бронзана медаља припала је представнику Хрватске Силвију Томачу са временом 3:49:32 (пливање 28:01, бицикл 02:04:01, 1:13:48).

У мултиспортској трци у којој је циљ сваког спортисте и учесника овог јединственог спорта који као ни један други ставља човека на испит сопствених лимита и креира уникатног атлету своју снагу, храброст и истрајност показале су и даме.

Златну медаљу освојила је Словенка Лара Рајтерич резултатом 4:22:44, сребро око врата окачила је Хрватица Марија Лукина резултатом 4:32:50, док је бронза припала Мађарици Ерики Сомор (4:41:29).

У оквиру 11Три трке 2033. одржана је и Супер фаст дистанце која је обухвата 500 м пливања, 22 км вожње бицикла и седам километара трчања победничко постоље освојили су представници Србије.

Код жена прво место припало је Катарини Рашковић, друго Маји Чубрановић, треће Маји Шулић, док је код мушкараца поредак био следећи: 1. Бобан Радоичић, 2. Дамир Шчасни, 3. Роман Ђукић. У конкуренцији штафета

Супер фаст дистанца тријумфовала је штафета „Делта Три“, друго место заузео је тим „ПепсиЦо СЦЕБ“, док је бронза отишла у руке тима „Тигар Тyрес Сениори“.У компанијској штафети победу је однео „Тигер Тyерс“, други су

били НИС 1 и трећи Кубо тренинг центар. У штафети прво место освојила је екипа Триатлон клуб „Олимпија“, сребро је припало тиму 11Три и бронза екипи РМЦ Триатлон Бања Лука.

„Поносни смо и срећни. Трка 11Три 2023, Првенство Србије у триатлону доказала је да из године у годину растемо, подижемо стандарде овог спорта на нашим просторима, да је то један велики празник спорта у коме учествују и челични спортисти, али и читаве породице. Желели смо да направимо стазу која ће заиста заокупити машту наших спортиста, али и омогућити им да искусе културу и амбијент града Београда. Наша стаза постаје култна стаза коју српска престоница нуди, инспиративна је и то нам је јако важно, уз то добијамо и међународне спортисте који долазе да доживе стазу и њене чари. Свака триатлон трка извлачи најбоље од спортисте, они очекују искуство светске класе, заједно са свим украсима, а ми смо увек спремни да их одушевимо, што сму учинили и овај пут.

Учење је кључни део онога што радимо. Спорт наставља да се мења. Морамо да еволуирамо са тим. Гледање како се ово развија заиста ће бити од помоћи док обрађујемо и гледамо у будућност онога што следи“, закључио је председник организације 11Три Дарко Савић.

Триатлон, олимпијски и најбрже растући спорт на свету од 2024. у Београду добија нову трку, из календара престижног међународног такмичења “Иронман”. Споразум о организацији првог српског „Иронман“ потписали су у Београду Дарко Савић, председник Спортског удружења 11ТРИ и Херник Бровел, регионални директор „Иронман Еуропе“.

Da li postoji zavisnost od hrane? Evo šta kažu stručnjaci

Преузмите андроид апликацију.