Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Српски теквондисти освојили три златне медаље на Галеб Трофеју Београда

Српски теквондисти освојили су осам медаља на јубиларном 20. Галеб Трофеју Београда, који је одржан претходног викенда у новобеоградској хали „Ранко Жеравица“ са учешћем чак 750 такмичара из целог света.
Фото: PrtSc/Facebook/Taekwondo club Galeb

Конкуренција на Трофеју Београда је била далеко јача него на уобичајеним турнирима Г1 категорије, а Србија је освојила чак осам медаља у сениорској конкуренцији.

Прво су се у суботу представили кадети и јуниори, а најуспешнији су били домаћи такмичари предвођени организаторима, текводисткињама и теквондистима ТКД Галеб. Недељни програм донео је борбе сениорки и сениора у покушају да се дође до медаља, али и драгоцених бодова на олимпијским ранг листама.

Три златне медаље освојиле су такмичарке из Србије, Вања Станковић је после злата на Европском првенству стигла поново до најсјајнијег одличја, у категорији до 49 килограма, победивши у финалу Немицу Адибу.

У категорији до 57 Ела Марић освојила је бронзано одличје, у категорији до 62 две теквондисткиње из Србије нашле су се на победничком постољу, Нађа Тешић била је прва, Нађи Савковић припало је треће место.

Треће злато, укупно пету медаљу у конкуренцији жена, освојила је Александра Перишић. Она је у категорији до 67 килограма у финалу била боља од Бургос Кастро из Шпаније. Надица Божанић није наступила због повреде.

Тројица мушкараца освојила су бронзане медаље, Новак Станић у категорији до 63 килограма, Жарко Крајишник до 68 и Стефан Таков у категорији до 80 килограма.

У укупном поретку Србија је најуспешнија са три златне медаље, а по две су отишле у Немачку, Шпанију и Египат.

Srpski fudbaler Andrija Živković strelac u pobedi PAOK-a nad Janjinom

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке