Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Српски средњошколски тимови спремни за Светско првенство у Београду

У Београду у уторак почиње Светско кошаркашко првенство за средњошколце, саопштио је данас Савез за школски спорт.
Фото: Pixabay
За пехар најбољих на планети бориће се 27 држава света (16 у женској и 11 у мушкој конкуренцији).

Екипе у Београд стижу у уторак, од среде на програму су први мечеви, а за 24. септембар увече планиран је свечани програм и Вече нација (представљање свих екипа и традиција које доносе из њихових земаља).

Поводом почетка великог догађаја представници Београдске асоцијације за школски спорт посетили су београдске средње школе, које ће учествовати на Светском школском првенству.

Председница БАС С С Весна Цитаковић Ђуришић је том приликом учесницима, који ће представљати Србију и град Београд, поклонила је дресове које је асоцијација припремила специјално за овај догађај.

Она је честитала директорима и вођама екипа, на оствареном пласману на СП и пожелела им пуно успеха.

Србију ће у конкуренцији дечака представљати ученици Спортске гимназије, уз које ће бити директорка Иванка Ковачевић и вођа екипе професор Ивана Вицо.

„Србију ће и код средњошколки представљати Гимназија Патријарх Павле, уз које ће бити директор Јасмин Николовски и вођа професор Зоран Станојевић. У женској конкуренцији имаћемо и Србију ИИ, за коју ће наступати ученице XИИ београдске гимназије, уз које ће бити директорка Гордана Павловић и вођа екипе професор Слађана Беатовић. СП се одржава у четири београдске хале, у организацији Савеза за школски спорт Србије, уз помоћ Министарства омладине и спорта, Градског секретаријата за спорт и ИСФ (Светске школске спортске федерације)“, додаје се у саопштењу Савеза за школски спорт.

Поред европских држава на овом такмичењу ће наступати и Бразил, Индија, Чиле, Нигерија, Непал…

Španija ili Francuska? Bitka za evropsku titulu u Berlinu

Преузмите андроид апликацију.