Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Српски рвачи Табилов и Комаров освојили златне медаље на турниру у Варшави

Репрезентативци Србије у рвању грчко-римским стилом Георги Тибилов и Александар Комаров освојили су златне медаље на Меморијалном турниру Владислав Питлашински у Варшави.
рвачи
Фото: Pixabay/12019

Тибилов је тријумфовао у категорији до 63 килограма, док је Комаров био најбољи у категорији до 87 килограма.

„Ово је један од најјачих турнира у свету и зато смо резултатима веома задовољни“, истиче један од тренера рвачке репрезентације Србије Стојан Добрев.

Турнир у Варшави једна је од последњих провера пред Олимпијске игре у Паризу.

„У овом моменту наши рвачи налазе се у веома доброј форми. Предстоји нам још доста рада пре одласка у Париз, али на делу смо могли да видимо где се налазимо у овом тренутку у односу на конкуренцију и шта је оно што треба поправити. На турниру је учествовао и Мате Немеш, али смо у првој борби одлучили да одустане од даљег такмичења, због проблема које је имао са повредом леђа. Осетио је бол и једноставно нисмо желели ништа да ризикујемо“, објаснио је Добрев.

Србију ће на ОИ представљати петорица рвача. Осим Тибилова, Комарова и Немеша у грчком-римском стилу, на највећој смотри спорта у главном граду Француске такмичиће се и Стеван Мићић и Хетик Цаболов у слободном стилу.

„Предстоји нам пут у Бугарску на наставак припрема. Тамо ће акценат бити искључивао на рвању, јер ће у Тетевену бити велики број квалитетних рвача из Кубе, Турске, Немачке, Финске, Венецуеле, Колумбије и то ће бити сјајна прилика за добар спаринг. Након тога, завршне припреме пред пут у Париз одрадићено у Београду“, закључио је Добрев.

Fudbaleri Španije pobedom protiv Italije obezbedili plasman u osminu finala

Преузмите андроид апликацију.