Почетна > Бизнис
Бизнис

Српски привредници до 13. октобра могу да се пријаве за наступ на сајму „Prodexpo 2024“

Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) саопштиле су да организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем 31. Међународном сајму прехрамбене индустрије „Prodexpo 2024“, који ће се одржати у Москви, од 5. до 9. фебруара 2024. године.
Фото: Градске инфо

Како се наводи, заинтересоване компаније за учешће на овој специјализованој изложби прехрамбене индустрије у Русији и Источној Европи, у оквиру које се организују сусрети произвођача, односно извозника и дистрибутера, као и представника водећих малопродајних ланаца, пријаве могу доставити до петка 13. октобра.

Додаје се да право учешћа на сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Србији који се баве производњом прехрамбених производа.

У саопштењу се истиче да ову сајамску манифестацију у Москви посети око 70.000 људи из око 106 земаља који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 2.000 излагача из 35 земаља.

Подсећа се и да је на претходно одржаном, 30. Међународном сајму прехрамбене индустрије Продеxпо, 17 предузећа домаћег прехрамбеног сектора наступило у оквиру националног павиљона Србије.

Тада су представљени програми смрзнутог и сушеног воћа, поврћа и печурака, ајвара, џемова и воћних намаза, природних и свеже цеђених сокова, до кондиторских, млечних и месних производа, вина и алкохолних пића и остварено је око 870 контаката и разговора, али и потписано 16 предуговора, а договорени су и нови извозни аранжмани вредни више од шест милиона евра.

Putin zatražio od vlade da reaguje po pitanju rasta cena goriva

Преузмите андроид апликацију.