Почетна > Србија
Србија

Српски грађевинари у Дубаију представљају потенцијале

Србија ће данас представити своје инвестиционе потенцијале на првој инвестиционој конференцији посвећеној теми Real Estate, која се одржава у оквиру треће тематске недеље „Урбани и рурални развој“ на светској изложби „Expo 2020 Dubai„, саопштила је Развојна агенција Србије (РАС).
Фото: Pixabay/Michael Gaida

Ова агенција заједно са Оперативним тимом за реализацију наступа Србије на EXPO Dubai 2020 организује конференцију „Invest in Serbia: Real Estate“ на којој ће говорити министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, Томислав Момировић министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, представник Развојне агенције Србије (РАС), као и реномиране real-estate компаније.

Из Агенције наводе да ће прва од пет планираних инвестиционих конференција током Expo 2020 Dubai, бити у складу са тематском недељом #Урбаног и руралног развоја“ место на коме ће се потенцијалним инвеститорима презентовати прилике за улагање у сектор некретнина Србије, посебно трендови и прилике за пројекте у градовима Србије у којима се последњих година бележи експанзија градње и тржишта некретнина.

У саопштењу РАС-а се истиче да је Србија већ неколико година, према оценама реномираних страних организација, као што су Financial Times и IBM, глобални и европски број један када је реч о привлачењу инвестиција.

Развојна агенција Србије, уз подршку Оперативног тима за реализацију наступа Србије на EXPO Dubai 2020, током шест месеци трајања ове изложбе организује укупно пет инвестиционих конференција.

Поред сутрашње конференције у плану су и конференције на којима ће се презентовати аутомобилска и хемијска индустрија, IT сектор, wellness и спа потенцијали, прехрамбена и пољопривредна индустрија, као и инвестициони потенцијали у области вода и обновљивих извора енергије.

Отварањем Бизнис хаба у Дубаију, Србија добија свој дом

Преузмите андроид апликацију.