Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Српски боксери спремни за „Омладинску златну рукавицу“ у Бањалуци

Селектор мушке омладинске репрезентације Србије Небојша Чуровић изјавио је данас да су наши боксери спремни за „Омладинску златну рукавицу“, која ће бити одржана у Бањалуци од 24. до 26. фебруара.
Фото: PrtSc/Боксерски савез Србије

Организатори „Омладинске златне рукавице“ су Боксерски савез Републике Српске и БК Славија из Бањалуке уз подршку БС Србије.

„Очекује се изузетно јак турнир који ће обиловати квалитетним мечевима и жестоком конкуренцијом, посебно јер већина такмичара ће у Бањалуку стићи са припрема за сезону која је у повоју. Турнир у Бањалуци за српске репрезентативце ће бити уједно и изборни за Европско омладинско првенство које је на програму крајем априла у Јерменији“, рекао је Чуровић, пренео је БСС.

Он је навео да ће српски боксери пред одласка на ЕП имати проверу форме у Будви.

„Учествоваћемо на ‘Јадранском бисеру’, који ће по селекцијама које су пријављене на ово такмичење, бити незванично првенство света у малом, јер ћемо на делу видети и најјаче школе бокса, Кубанце и Русе. Наши момци вредно раде, свакодневно су у салама, посвећени су задатку који је испред њих постављен и верујем да ћемо се са свих такмичења која сам навео донети медаље Србији“, закључио је Чуровић.

На списку селектора Чуровића за учешће у Бањалуци се налазе: Христофер Димитров, Џенис Ванић, Вукашин Марковић, Срђан Теофиловић, Срђан Томић, Филип Џида, Лука Михајловић, Страхиња Мошарински, Владимир Бериша, Никола Цветковић, Димитрије Андрејевић, Адам Крстовић и Марко Пижурица.

Anđušić: Svi smo silno motivisani da pobedimo Bajern

Преузмите андроид апликацију.