Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Српски боксер Адам Крстовић шампион „Омладинске златне рукавице“

Члан Боксерског клуба Гритест из Лазаревца Адам Крстовић освојио је „Омладинску златну рукавицу“, која је одржана у Бањалуци, саопштио је БСС.
Фото: БСС

Крстовић је у финалу у категорији до 75 килограма победио Црне Горе Виту Мариновића 3:0.

На „Омладинској златној рукавици“, која је одржана протеклог викенда у Бањалуци, учешће су узели најбољи млади боксери из земаља бивше Југославије, као и репрезентативци Кипра и Аустрије. Жири су чинили Драган Батар, Антон Јосиповић и Мирко Јокић.

За најбољег техничара проглашен је српски репрезентативац Владимир Бериша (категорија до 63,5 кг), најборбенији пар чине Његош Бубњевић (БиХ) – Митар Радић (Србија).

Освајачица „Омладинске златне рукавице“ у конкуренцији боксерки је репрезентативка Србије Драгана Јовановић чланица БК Сомбор (54 кг). За најбољег јуниора проглашен је Огњен Антић (Србија, 57 кг), најбоља техничарка је Ана Јукичић из Хрватске (54 кг).

„Омладинску златну рукавицу“ су организовали БС Републике Српске, БК Славија из Бањалуке, уз подршку БСС и покровитељство председника Републике Српске Милорада Додика и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Турнир „Омладинска златна рукавица“ се налази на листи припремних такмичења за Европско омладиско првенство, које ће бити одржано у Јерменији крајем априла ове године.

Đoković: Počastvovan sam i ponosan zbog ovog dostignuća

Преузмите андроид апликацију.