Почетна > Свет
Свет

Српска застава подигнута на церемонији у Медитеранском селу

Данас је у Медитеранском селу у Орану одржана церемонија добродошлице свим учесницима 19. Медитеранских игара. Церемонији подизања заставе наше земље, поред спортиста који у моменту одржавања церемоније нису имали такмичења, присуствовао је генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки.
Фото: Министарство спољних послова

У протоколарном делу нашим представницима обратио се и градоначелник Медитеранског села, господин Ђабир Саид Гуерни који је спортистима, тренерима и осталим учесницима пожелео добродошлицу, успех и пријатан боравак у Алжиру.

Шефица мисије ОКС у Орану Наташа Јанковић у име нашег тима захвалила се градоначелнику Медитеранског села и том приликом му уручила пригодан поклон „Ћирилично писмо у раму“ са мотивом из цркве Краља Милутина из XIII века која се налази на Хиландару.

„Драго ми је да се велики број наших спортиста окупио на церемонији добродошлице и да смо сви заједно слушали химну наше земље. Надам се ћемо имати прилике да током такмичења на Медитеранским играма, још много пута чујемо нашу химну. Хвала градоначелнику Медитеранског села на добродошлици и на топлом пријему“, изјавила је Јанковићева.

Медитеранске игре почеле су 25. јуна и трајаће до 6. јула у Алжиру. Укупно учествује 3,390 спортиста који се надмећу у 24 спорта, а наш тим представља 151 члан.

Lavrov: Što više Zapad šalje oružje u Ukrajinu, duže će trajati sukob

Преузмите андроид апликацију.