Почетна > Србија
Србија

Српска листа: Међународна заједница ћути на антисрпске акције Приштине

Српска листа (СЛ) оценила је синоћ да је циљ, како наводе, подршке међунардоне заједнице антисрпским акцијама приштинских власти да се Срби по сваку цену натерају да учествују на изборима, а да специјалне јединице остану на северу КиМ и поручила да српски народ неће прихватити изборе под претњама, уценама и притиском.
Фото: Танјуг/дописништво КиМ

У саопштењу поводом одлуке да Небојши Виријевићу из Лешка код Лепосавића буде одређен једномесечни притвор, наводи се да „срамно, узастопно ћутање међународне заједнице“ на политички монтиране судске процесе у којима се без икаквих доказа часни Срби стављају у притвор, „јасно говори да се те антисрпске акције спроводе уз подршку неких из међународне заједнице“.

„Циљ ове подршке је намера да се Срби по сваку цену натерају да учествују на изборима, а да специјалне јединице остану на северу и малтретирају наше грађане, као и да наша неосновано ухапшена браћа остану у приштинским казаматима. Овом приликом им поручујемо да је српски народ прозрео њихове намере и да их са гнушањем одбацује“, поручују из СЛ.

Истиче се да изборе под претњама, уценама и притиском било кога никада неће бити прихватити српски народ и политички представници Срба са КиМ.
У саопштењу се подсећа да је данас „у политички монтивисаном и монтираном поступку“, како се наводи, косовски суд без икаквог основа и доказа одредио једномесечни притвор Небојши Виријевићу, вредном и поштеном домаћину и оцу троје деце, на основу пријаве „Куртијевог послушника Радоице Радомировића“.

„Српска листа ће бити уз Небојшу и породицу Виријевић али и све српске породице које су на удару Куртијевог режима због жеље да остану своји на своме и сачувају српско име и презиме на Косову и Метохији“, истиче се у саопштењу.

Danas počinje prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 din za svako dete do 16 godina – evo kako da se prijavite(FOTO)

Преузмите андроид апликацију.