Почетна > Србија

Актуелно Нови Сад Србија

„Српска Кападокија“ почиње са радом сутра – Погледајте како теку припреме (ФОТО)

Актуелна вест да Инђија постаје туристички мамац због невероватне понуде која ће за само један дан отпочети са радом, развеселила је многе наше грађане, а јуче су поводом тога обављене и прве припреме.
Фото: Туристичка организација Инђија
О чему је реч?

Нова туристичка понуда Инђије која је најављена да почиње са радом 3. јуна обухвата летење балоном. Сви посетиоци Инђије биће у могућности да осете атмосферу коју доживе туристи Кападокије. Наиме вожња шареним балонима изнад централног дела Турске постала је заштитни знак овог града. Бројни туристи чекају у реду да би доживели ову магију, а слике које се забележе са бројним балонима и туристима у њима постале су заштитни знак турског туризма.

Управо на ту идеју дошла је општина Инђијa која је у своју туристичку понуду уврстила лет балонима. Ово задовољство може се пробати од 3. јуна па све до краја лета.

Фото: Туристичка организација Инђија

1. јуна обављене су и прве припреме за дан отварања. Први балони су пуштени у рад и неколицина је већ била у прилици да се провоза у овој пробној вожњи. Наиме, пробна вожња балонима била је организована за представнике институција,  док ће сви остали заинтересовани бити у прилици да то опробају већ сутра.

Локација за лет балонима
Фото: Туристичка организација Инђија

„Српска Кападокија“ биће отворена за посетиоце у оквиру Крчединске аде, одакле ће балони летети. Занимљиво је да је за ову туристичку понуду учествовали и сами конструенти ове атракције, Турци. Наиме, турска агенција “Kapadokya Kaya Balloons” заједно са Туристичком организацијом Инђија и Туристичком организацијом Нови Сад је склопила сарадњу у овом пројекту.

Фото: Туристичка организација Инђија

Цена лета биће 5940,00 динара по особи, а зависно од величине балона зависи и колико ће туриста балон моћи да прими. Познато је да ће у мање балоне моћи да стане четворо људи, док у велике балоне 20 особа.

Читав потез на коме ће балони летети на Крчединској ади је потпуно туристички опремљен. Туристи ће поред фотографисања, инфо центра, кафића моћи да уживају у прелепим пејзажима, природи и животињама које се на овом делу налазе.

Док се чекају први летови и фотографије са „Српске Кападокије“ није лоше поменути да ће ова туристичка атракција бити уврштена у туристичку понуду Новог Сада чиме се свакако очекује додатно повећање туризма, како Инђије, тако и Новог Сада.

Фото: Градске инфо
Где купити карте?

Карте за ово јединствено искуство можете купити у агенцији Explore Travel Novi Sad која се налази на адреси Светозара Милетића 6 у Новом Саду, али и путем броја 065/4660069, као и путем маил-а kartesrpskakapadokija@gmail.com.

Летење балоном биће организовано уторком, средом и недељом од 19.00 часова.


Evo kako se grupa meksičkih turista provodi u Srpskoj Atini (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.