Почетна > Бизнис
Бизнис

Српска асоцијација менаџера обележила 15. рођендан

Српска асоцијација менаџера (САМ) организовала је синоћ у Клубу посланика традиционални Јунски сусрет менаџера којим је обележила 15 година постојања.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Ова годишњица долази после пословања у изазовним временима у којима смо се као удружење трудили да будемо на услузи не само нашим члановима, већ и читавој привреди“.

„Сви знамо да је било тешко, али ипак већина компанија је успала да прегура овај период и да се прилагоди неком новом пословању“, изјавила је извршна дирекотрка САМ-а Јелена Булатовић.

Додала је да ће се удружење у наредном периоду усредсредити на наставак пружања подршке малим и средњим предузећима.

„Више ћемо се посветити образовању младих, да их што више подржимо у њиховим првим пословним корацима, и нашој Влади и институцијама које су отврене да чују коментаре и предлоге који долазе из привреде“, најавила је Булатовићева.

Истакла је да се прослава 15 година постојања Српске асоцијације менаџера одржава уз наду да ће године које следе бити још боље.

„Током 2020. пословни свет је показао агилност и флексибилност, али пре свега солидарност што је било врло важно“.

Компаније које су биле уређене, у којима се знало ко коме даје овлашћења, како се делегирају послови, прошле су много боље од компанија које су 15. марта морале да пређу на онлајн пословање.

„Корона је показала да снага долази из уређености система, што је препорука за све домаће компаније да што пре уведу корпоративно управљање, јер ће бити сигурније ако нека нова криза дође“, оценила је Булатовићева.

Фото: Танјуг/ Јадранка Илић
Председник САМ-а Драгољуб Дамљановић рекао је да је асоцијација захваљујући подршци чланова и органима управе практично није ни осетила кризу.

„Ми смо план рада представили пре годину и по дана и скоро све смо остварили, или бар почели да остварујемо“.

„Готово да смо задржали број чланова, а имамо у првих шест месеци 2021. већи прилив него прошле године, што само говори о томе да смо препознати као неко ко је успео да помогне привреди“, рекао је Дамљановић.

Булатовићева је на свечаности истакла да је током 2020. године одржано и покренуто 50 иницијатива, које је активно пратило више од 4,000 учесника.

Додала је да је за време ванредног стања САМ први почео са онлајн конференцијама „Бизнис у изазовним временима“ намењеним привреди, а пројектом „Циркуларне миграције“ је указао на актуелни проблем одласка младих људи из земље.

На свечаности којој је присуствовао велики број домаћих менаџера додељена су признања заслужним члановима асоцијације.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.