Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Средствима за самопотамљивање до препланулог тена

Сигурна алтернатива сунчању и соларијуму, доводи нас до препланулог тена
Фото: Pexels/Armin Rimoldi

Већ јако добро сви знамо о штетности прекомерног боравка на Сунцу, а о коришћењу соларијума, као веома штетног, нема потребе да причамо. Добра вест је да се  до препланулог тена може доћи употребом поузданих средстава за самопотамљивање.

Средства за самопотамљивање боје само површински слој коже и не продиру у њену дубину. Њен главни састојак је глицерол, који у додиру са кожом, чини да она привремено добије тамнију нијансу.

Постоје разне врсте средстава за самопотамљивање

Пена – употребом пене, кожа одмах добија препланули тен. Лако се наноси, а лако је и контролисати резултат тамњења. Уколико се дуже остави на кожи, то је боја интензивнија.

Лосион – препланула боја, употребом лосиона се постепено гради, па има и најприроднији изглед. Уколико имате суву и дехидрирану кожу, лосион је одличан избор за вас.

Капи – морате бити брзи при наношењу капи, јер се брзо упијају. Пазите да не направите флеке на кожи. Добре су за оне које имају маснију кожу, јер нису хидрантне.

Уље – пружа изврстан сјај кожи, хидрира је и спречава исушивање. Уље за самопотамњивање ће вам пружити невероватан сјај и боју као да сте на неком модном снимању. Она подстичу хидратацију коже и спречавају исушивање.

Морате знати да пре наношења средства за самопотамљивање треба да урадите пилинг коже, како бисте одстранили нечистоће и суву кожу. Потом, добро осушите кожу, јер не сме да буде влажна како би се препарат добро упио.

На делове коже која је изразито сува прво нанесите хидрантну крему без уља, а након што се упије, можете нанети и средство за самопотамљивање.

Фото: Pexels/Sora Shimazaki

Наношење средства на кожу, почните од стопала, па на горе, кружним покретима. Обавезно користите рукавицу, како вам дланови не би били тамнији од остатка тела.

Ако приметите неку грешку, натопите штапић за уши лимуновим соком и поправите је. За неколико сати имаћете препланулу боју.

Обратите пажњу на формулацију која је најбоља за вас, да ли је то пена, лосион или уље. Исто тако водите рачуна о нијанси коју купујете, да ли је за светлу или тамну кожу.

Пазите да не претерате са количином производа, јер можете добити нежељени тон.

Како одржати боју
Фото: Pixabay/Monofocus

Препланули тен, употребом средстава за самопотамљивање, траје четири до пет дана. Након тога, урадите пилинг, да би сте равномерно уклонили боју. Никада немојте наносити средство преко већ нанете боје. Чиста кожа је увек боља основа.

Употреба производа за негу коже после сунчања помаже да и ова боја траје дуже. Такође, користите изразито хидрантне креме како бисте хидрирали вашу кожу.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију