Почетна > Србија
Србија

Срцем кроз Свету Гору: Глумац Славиша Чуровић вас води кроз колевку православља

Емисија “Срцем кроз равницу” је путописни серијал у којем водитељски пар Нина Радуловић и Славиша Чуровић откривају скривене лепоте предела у Србији али и у земљама окружења, односно местима који су историјски, културно и религијски повезани са Србијом.
Фото: Уступљене фотографије

Наш познати глумац и водитељ, посетио је Свету Гору и имао прилику да забележи ексклузивне фотографије и снимке. Чуровић је истакао да му је рад на овом серијалу представљао велику част.
Након успешног путописног серијала “Срцем кроз равницу” наш познати глумац Славиша Чуровић нам на мале екране доноси нове фантастичне приче и кадрове – овога пута са Свете Горе, и српске Царске лавре манастира Хиландара.

Нови серијал који нас од четвртка премијерно очекује носи назив „Срцем кроз Свету Гору“.

Због вишевековног правила којим се женама забрањен приступ „монашкој републици“ Чуровић је овога пута није могао да рачуна на помоћ вољеног телевизијског лица и своје колегине Нине Радуловић.

Домаћин екипе која је реализовала овај захтеван пројекат био је Милош Стојковић, теолог, први повереник манастира Хиландар у Атини,док је Славишин сапутник на овом путу био историчар Петар Ђурђев, директор Историјског архива града Новог Сада.
Фото: Уступљене фотографије

Прва епизода, од три или четири колико чини серијал, ће премијерно бити емитована у четвртак 10.11. у 18:30 на Балкан Трип каналу, а доноси нам есклузивне снимке из српске Царске лавре, и то са места која до сада нису била доступна широј јаности, као што је кућа цара Душана, у којој је чувени владар боравио током боравка на Светој Гори.

Гледаоци ће бити у прилици да чују ексклузивне разговоре како са светогорским монасима, тако и са појединцима који учествују у обнови једне од највећих српских светиња.

Посебно ће бити интересанти разговори са монасима који говоре о својој свакодневници, послушањима које имају, раду у кухињи, на одржавању манастирских поседа и слично…

Као посебну ексклузиву аутори наводе и разговор са премијером „монашке републике“ .

Чуровић је рекао да му је рад на овом серијалу представљао велику част.
– Велико је задовољство и посебна част да некадашњи мали дечак – Србин из Црне Горе као ја, данас ради једну овако велику ствар, истакао је он.
Фото: Уступљене фотографије

Боравак на најзначајним полуострву правосланог света на Чуровића је оставио снажан утисак.
– Прокрстарили смо уздуж и попреко Свету Гору, и чини ми се да је управо на овом месту оно чему се молиш, најближе је Богу, истиче наш познати драмски уметник.

Премијерно емитовање прве епизоде серијала “Срцем кроз равницу” заказано је за четвртак 10.11. од 18х на каналу Балкан Трип.

Репризна издања заказана су за петак, 11. новембар у 18.30 на програму АГРО ТВ, субота серијал можете погледати у 12.00 на ТВ Суперстар 2.

Slobodan ulaz u Muzej Vojvodine povodom Dana primirja

Преузмите андроид апликацију.