Почетна > Србија
Србија

Србијаводе: Услед обилних падавина водостаји у порасту

Редовна одбрана од поплава проглашена је на водној јединици „Лим – Пријепоље“, а ванредна одбрана од поплава, осим на сливу Западне Мораве, проглашена је и на водним јединицама „Дрина Лозница“, „Колубара- Ваљево“, „Лепеница-Крагујевац“, „Велика Морава – Ћуприја, Параћин“ „Западна Морава – Крушевац“ „Западна Морава – Чачак“.
Фото: Танјуг/Александар Нићифоровић

Како се наводи у саопштењу Србијаводе, услед обилних падавина порастао је водостај река у Новом Пазару и Тутину.

На рекама Рашка, Јошаница и Видрењак у Новом Пазару службе Србијаводе су на на терену са тешком механизацијом, камионом са 3.000 џакова који ће се пунити на локацији у близини реке у Новом Пазару, два камиона, кип и мали багер.

Дежурне службе су у складу са фазом одбране на терену у Тутину са 3.000 џакова за одбрану од поплава, као и потребном механизацијом.

Тамо се налази и директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић.

Услед тенденције раста нивоа водостаја на реци Лим у Пријепољу, како је саопштено, проглашена је редовна одбрана од поплава и у току је постављање мобилне опреме за заштиту од поплава у дужини од 80 метара.

Са очекиваним падавинама постоји тенденција пораста водостаја у току сутрашњег дана, а службе ЈВП „Србијавода“ и надлежна водопривредна предузећа спроводе све потребне мере како би на критичним деоницама ублажили изливања водотокова.

Normalizovan saobraćaj na putu Brodarevo – Žuti Kuk

Преузмите андроид апликацију.