Почетна > Србија
Србија

Србија Зиђин Копер озеленео више од 130 хектара рударских површина

Србија Зиђин Копер је од 2019. године до данас посадио око 386.000 различитих садница и озеленео више од 130 хектара деградираних рударских површина.
Фото: Градске инфо

У саопштењу Србија Зиђин Копера, поводом Светског дана шума који се обележава данас, наводе да су свесни да рударске активности могу проузроковати оштећена површине земље и имати негативан утицај на животну средину и додају да они улажу велике напоре у заштити и обнови екосистема.

Последњу акцију пошумљавања, Србија Зиђин Копер је спровео средином марта, када је у руднику „Ново Церово“ посадио око 2.000 садница црног бора и белог багрема.

Заменик генералног директора Србија Зиђин Копера Зоу Ганг је поводом Свестког дана шума најавио озељењавање додатних 800.000 квадратних метара и садњу још око 200.000 младица, као наставак радова на рекултивизацији земљишта деградираним вишедеценијских рударењем, пише у саопштењу Србија Зиђин Копера.

„Шуме су драгоцени ресурс, како за човека, тако и за укупни биодиверзитет . То су ‘плућа’ планете и морамо их чувати“, рекао је Ганг.

Зиђин Мајнинг Група формулисала је „Смернице за рад на озелењавању“ у свим својим продужницама како би допринели очувању земљишта, воде и обавили еколошку рестаурацију свих оперативних локација у циљу покривања целокупне вегетације површина које су за то доступне.

Vremeplov: Preminuo Gligorije-Giga Geršić

 

Преузмите андроид апликацију.