Почетна > Србија
Бизнис Србија

Србија усвојила Мапу пута за подршку енергетици

Влада Србије усвојила је „Мапу пута за подршку енергетици“, чиме су се стекли услови за потписивање Финансијског споразума са Европском комисијом за ИПА 2023. којим ће бити обезбеђено 165 милиона евра директне секторске буџетске подршке за енергетику, саопштило је данас Министарство рударства и енергетике.
влада
Фото: WikimediaCommons/Matija

Документ који ће додатно учврстити институционални одговор државе на енергетску кризу је усвојен на предлог тог министарства.

„Мапа пута је усредсређена на непосредне потребе са циљем да се у овим кризним временима пружи подршка најугоженијим домаћинствима и малим и средњим предузећима, али и настави путем енергетске транзиције“, изјавила је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић.

Још једном је захвалила Европској унији што је у време светске енергетске кризе препознала важност подршке нашој земљи и определила значајна финансијска средства.

Усвајање „Мапе пута за подршку енергетици“ је од изузетног значаја за даље унапређење енергетске стабилности у Србији, оценила је она.

Документ је усаглашен путем јавног консултативног процеса са свим заинтересованим странама, јавним институцијама, организацијама цивилног друштва, Европском комисијом, као и међународним финансијским институцијама.

Tomašević: U energetsku tranziciju bez srljanja, nego po meri države i EPS-a

Преузмите андроид апликацију.