Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Србија трећи фаворит за злато на Евробаскету

Кошаркашице Србије за две недеље почеће наступ на Европском првенству, које се од 15. до 25. јуна одржава у Словенији и Изреалу.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Изабранице Марине Маљковић играће у Љублајни у групи Д, заједно са Турском, Мађарском и Словачком.

Србија ће на Евробаскету бранити златну медаљу освојену 2021. године у Валенсији, а 14 дана пре старта шампионата Европе, ФИБА је објавила листу фаворита за освајање титуле.

Према процени ФИБА, кошаркашице Србије су тренутно трећи фаворит за злато на ЕП, а испред актуелних шампионки Европе су Белгија и Шпанија, којој се дају највеће шансе да се октити златним одличјем.

Иза Србије су Француска, Италија, Турска и Велика Биртанија, а најмање шансе се дају Летоњи. која је на последњем 10. месту ове листе.

„Извините навијачи Француске. Логика би могла рећи да је погрешно да Србија буде испред Француска после два пораза на припремама. Међутим, историја нам је показала да морате скоро да игноришете исходе пријатељских мечева Србије, више од било ког тима, јер она посао направи крајем лета. Њихове две титуле и бронза у 2019. су доказ за то“, наводи се у обајшњењу.

Изабранице Марине Маљковић до сада су одиграле шест контролних утакмица против Француске, Црне Горе и Белгије и имају скор 3-3, а чекају је провере против Кине и Новог Зеланда у Београду.

 

Đoković u petak po podne na terenu

Преузмите андроид апликацију.