Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Србија прва у Европи домаћин аматерског ММА шампионата света

Шампионат света у аматерском ММА одржаће се у Београду од 11. до 17. фебруара, а Србија је прва европска земља која ће угостити најбоље борце планете.
Фото: mmasavezsrbije

Уједно, 18. фебруара у Штарк арени одржаће се професионални спектакл, где ће српски борци одмерити снаге са најбољима на планети.

Поносни смо што ћемо бити домаћини шампионата у јуниорској и сениорској конкуренцији, за мушкарце и жене, учествоваће око 600 бораца из 62 земље“, рекао је председник ММА савеза Србије Лука Николић на конференцији за медије у хотелу Краун Плаза.

Србија ће организовати шампионат уз помоћ ММА федерација Саудијске Арабије, Бахреина и УАЕ, где је овај спорт изузетно развијен, а председник организације „BRAVE Combat Federation“ Керит Браун истакао је да је велика част што је у Београду и додао да је ово историјски тренутак за ММА спорт.

„Осми шампионат, први у Европи, после САД, Емирата, Бахреина. Постојимо од 2012, наш спорт је веома популаран у Америци и другим деловима света и верујем да је прави тренутак да будемо признати у светским оквирима“, рекао је Браун.

Приватни секретар принца Калида Бин Хамада Ал Калифе и саветник председника Олимпијског комитета Бахреина Мохамед Шахид захвалио се држави Србији, председнику и премијерки на организацији такмичења.

„Увек смо имали визију, а наша визија је уз праве људе постала реалност. Хвала принцу што је његова визија да наш спорт буде планетарно препознат успела. Ништа нико не може сам, а ми смо пронашли праве партнере“, рекао је Шахид.

Промотер шампионата биће професионални српски ММА борац и петопласирани на Светској листи Александар Ракић.

„Специјалан моменат за мене, осећам се лепо због свега што се догађа. Желим да допринесем да се овај спорт дигне на виши ниво у Србији и региону, талента сигурно имамо и верујем у сјајан турнир, као и спектакл 18. фебруара“, рекао је Ракић који је рођен у Аустрији, а од 2020. године се бори под заставом Србије.

„Мој циљ је јасан, желим да будем светски првак.“, поручио је Ракић.

Министар спорта Зоран Гајић захвалио се ММА федерацијама Арабије, Бахреина и Емирата што помажу Србији да организује такмичење, као председницима конфедерација.

„Желим да изразим задовољство што ћемо први у Европи бити домаћини. Ми смо познати као земља која фантастично организује велика такмичења, посебно у последњих 10 година, уз подршку државе, председника пре свих. Имали смо првенства света и у боксу и рвању, а лично посебно подржавам све борилачке спортове јер они играју велику улогу у социјализацији спортиста“, рекао је Гајић.

Такође, ми смо познати као земља са великим именима у борилачким спортовима, а држава и министарство ће свакако помоћи све акције које су у циљу промоције Србије, здравља нације и спорта, нагласио је министар Гајић.

Đoković otkazao trening u Melburnu

Преузмите андроид апликацију.