Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Србија против Литваније почиње квалификације за ЕП 2024.

Фудбалска репрезентација Србије играће 24. марта наредне године у Београду против Литваније први меч групе Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано 2024. у Немачкој, саопштено је вечерас.
Фото: Танјуг/Милош Милојевић

Жребом је раније данас одређено да ће у групи Г квалификација за ЕП 2024. играти Србија, Мађарска, Црна Гора, Бугарска и Литванија. Квалификације за ЕП 2024. ће бити одигране од марта до новембра наредне године.

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је вечераш распоред одигравања утакмица у групи Г. Србија ће отворити квалификације 24. марта на свом терену са Литванијом, а три дана касније наша селекција гостује Црној Гори. Бугарска ће 20. јуна дочекати Србију, а следећи меч наши репрезентативци ће имати петог септембра у Београду са Мађарском. Пет дана касније Србија ће гостовати Литванији.

Мађарска ће 14. октобра дочекати Србију у Будимпешти, а три дана касније наша селекција ће се састати са Црном Гором у Београду. Србија ће последњи меч у квалификацијама за ЕП одиграти 19. новембра против Бугарске у Београду.

Директан пласман на ЕП 2024. обезбедиће по две најбоље пласиране репрезентације из сваке групе. ЕП је на програму од 14. јуна до 14. јула 2024. године у Немачкој.

Bjeković: Zadovoljni smo žrebom, naš cilj se zna – EP 2024.

 

Преузмите андроид апликацију.