Званично отварање Светског шампионата у једној од најатрактивнијих мото дисциплина, hard enduro, ове године биће одржано у Србији, што представља историјски искорак за домаћи ауто-мото спорт.
Од 17. до 20. маја 2023., више од 300 такмичара из целог света, међу којима и највеће светске hard enduro звезде, прелазиће моторима најразличитије препреке, одмеравајући своју снагу и способности на стразама Златибора, који ће бити центар овог догађања, као и Таре и Мокре Горе.
Након прошлогодишњег Xross релија, првог такмичења у историји српског ауто-мото спорта које се бодује за Светски шампионат, захваљујући беспрекорној организацији, Србија отвара Светско првенство у хард ендуру 2023., које ће се наставити у Аустрији, Италији, Румунији, Канади, Шпанији и Немачкој.
„Поносан сам што смо управо ми добили прилику да се на још један начин у свету покажемо као земља спорта и спортских вредности. Прошле године смо се први пут уписали на листу држава у којима се организује ово такмичење, а ове године ће још више пажње бити усмерено на организацију у Србији, јер, по први пут у историји домаћег спорта, један светски шампионат почиње у нашој земљи. Бићемо домаћини такмичарима из преко 40 земаља, што је такође велика част и одговорност“, истиче Владан Коматовић, представник организатора Xросс релија.
Винфред Кершагл, менаџер ФИМ Hard enduro Светског првенства, нагласио је да је Xросс рели од самог почетка деловао као догађај који обећава и да су, од првог дана, сви возачи и професионалци и аматери заволели су и ову трку и локације на којима возе у Србији.
„Не само да смо срећни што имамо XROSS у календару за 2023. годину, већ нас радује и што баш ова трка отвара Светски Hard enduro шампионат. Биће узбудљиво! Сваке године се трудимо да подигнемо квалитет целе серије, али и сваког догађаја појединачно. Од ове године имаћемо и званични јуниорски шампионат, што значи да ће и млади возачи добијати награде на крају сезоне“, рекао је Кершхагл.
FK Crvena zvezda organizuje 12. i 13. maja akciju dobrovoljnog davanja krvi
Преузмите андроид апликацију.